Érinthetetlen elnöke lesz Indiának

Megkezdődött hétfőn India új elnökének megválasztása a dél-ázsiai országban; mindkét jelölt az indiai kasztrendszer legalsó kasztjához, az érinthetetleneknek is nevezett dalitokhoz tartozik, így az ország történetében másodszor lesz dalit államfője Indiának.

2017. július 17. 20:58

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Új elnök az ázsiai szubkontinens élén India ma elnököt választ, akinek valódi végrehajtói hatalma ugyan nincs, mégis fontos szerepet tölt be a monumentális államszövetség életében. A több mint egymilliárd embernek otthont adó birodalom bi...
Perez szerint Ocon miatt nem végzett előrébb Megint odaszólt Sergio Perez a másik Force India pilótának, Oconnak. A mexikói szerint ugyanis csapattársa mögött autózva a gumijai teljesen tönkrementek, ezért nem végezhetett jobb helyen.
Majdnem szétverte a tévét a Force India-főnök Még nem eldöntött, hogy a csapat a Force One nevet veszi fel, mondta Vijay Mallya, aki a bakui ütközésre is kitért, valamint odaszúrt a Renault-nak teljesítményéért.
Egy kopár fennsík miatt ugrott össze a két legnépesebb ország Hetek óta feszült a helyzet Kína és India között, sokan már egy 55 évvel ezelőtti véres háborút emlegetnek fel. Szürreális kakaskodásba torkollt a fegyvertelen katonák egymásnak feszülése.
Nagy dobásra készül a Force India Úgy tűnik, a konstruktőri pontverseny negyedik helyén tanyázó alakulat mindent egy lapra tesz fel hazai versenye, a silverstone-i Brit Nagydíj előtt.
Felpörgött az ázsiai űrverseny Japán és India a Holdra küldene embert, Kína űrállomást épít és a Marsot vette célba.

Kína és India is katonákat vonultat fel a határon Bhutánnal van Kínának területi vitája, a vitatott részen indiai katonák állomásoznak.
Még Indiában is Hosszú Katinkáról írnak Shane Tusup, a háromszoros olimpiai bajnok úszónő férje-edzője osztotta meg a Times of India című lap cikkét, amelyben részletesen beszámolnak a bajai
Második repülőhordozót akar Oroszország  Ez azonban nagyon sokáig elhúzódhat, közben pedig India is érdeklődik.
Egységes piaccá válhat India az új adóreform révén. Eddig ugyanis nem volt az Elsöprő adóreformot vezet be az indiai kormány, és ezáltal először válhat egységes piaccá a kontinensnyi ország. Újdehi még az Európa-bajnok magyar áfát is veri.
India nagyon merészet lépett Egységes, fogyasztási típusú adót vezettek be.
Kiderült, mi lesz a Force India új neve a Forma-1-ben Force One néven folytathatja Forma-1-es szereplését a jövőben a Force India csapata.Tovább