Kína lassabb ütemű, de fenntarthatóbb növekedési pályára állhat

Politikai szempontból igen fontos év Kínában az idei. Júliusban csúcsosodott ki azoknak a hosszú folyamatoknak az eredménye, amelyek biztosíthatják, hogy Hszi Csin-ping elnök nemcsak az elkövetkező öt évben maradhat vezető, de talán jóval hosszabb időn keresztül is.

2017. augusztus 11. 10:30

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Távolsági busz balesetében sokan meghaltak Kínában Alagútfalnak ütközött egy távolsági autóbusz egy gyorsforgalmi úton Kína északnyugati részén, 49 utasa közül 36 meghalt, 13 megsérült jelentette pénteken a hivatalos média.
Dinoszauruszok feje fölött szálltak az első repülő emlősök Mintegy 160 millió éves repülő emlősfajok maradványait fedezték fel Kínában.
132,5 milliárd forintnyi bevételt hozott Kínában egy új hazafias akciófilm Még jó, hogy rekord.
Megnyílt a világ első hun múzeuma Kínában megnyílt az ázsiai hunok történelmét elsőként bemutató múzeum
Kínában is lehet bringát bérelni, igaz, ők más léptékben gondolkodnak
Az első magyar kamionversenyző nő Kínában Ni hao :) - Nos az elmúlt hétvégén az OXXO Racing Team pilótája Vogel Adri sokszor hallhatta ezt a köszöntést.

Természeti katasztrófák Kinában Természeti katasztrófák sújtják Kína észak nyugati és déli részét is. Míg az egyik térségben a sok eső miatt megduzzadt folyók veszélyeztetik az emberek életét, addig az ország másik részén pont az es...
Gyönyörű képeken lebeg a világ legnagyobb napelemes farmja A megújuló energiaforrás 2017 májusa óta termeli az áramot Kínában.
Meglepő lábnyomokat találtak Kínában Százmillió éves dinoszaurusz-lábnyomokra bukkantak helyi paleontológusok a délkelet-kínai Csöcsiang tartományban.
Minden eddiginél erősebbnek mutatkozik Kína Nagyszabású katonai parádéval kezdődött meg vasárnap Pekingben a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) megalapításának 90. évfordulóját ünneplő rendezvénysorozat. Hszi Csin-ping (Xi Jinping) kínai el...
Trump: Nagyot csalódtam Kínában Az amerikai elnök éles kirohanást intézett az ország ellen, mert az nem tesz semmit Észak-Korea megfékezéséért.
2400 éves, extravagáns hintóra bukkantak Kínában A kínai Cseng királyság urának ősi éves hintóját tárták fel kínai régészek Hszincseng városában, egy - eddig - öt hónapon át tartó ásatáson. A sírban több lótetem van, mint hintó. A feltárás várhatóan...