Zsoldos Attila: nem gondolnák, milyen lehetőségek vannak még a magyar középkor kutatásában

Nemrég Zsoldos Attila akadémikus, történész lett a Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok osztályának vezetője. Az utánpótlás fontosságáról, az oktatásról, a természettudományok és a bölcsészet viszonyáról valamint a középkor-kutatás perspektíváiról is beszélgettünk az InfoRádió Szigma - a holnap világa című műsorában.

2017. augusztus 13. 10:40

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Az ellenséghez való átállás az életet jelentette Akár egymillió szovjet katona is átállhatott a németekhez a II. világháború idején. A szövetségesek győzelme után az ő sorsuk legtöbbször kivégzés, öngyilkosság vagy a gulág lett - mondta az InfoRádió...

Friss hírek
Hét alternatív Nobel-díjast végeztek ki Szíriában A fehér sisakosok, a szíriai önkéntes életmentők kapták mások mellett az idei alternatív Nobel-díjat
Több száz háztartásban még mindig nincs áram a Nyugat-Dunántúlon Kisfeszültségű hibák miatt több száz nyugat-dunántúli háztartásban még mindig nincs áram az előző napok viharai következményeként, a szakemberek továbbra is teljes létszámmal dolgoznak a hiba elhárításán.
Zsoldos Attila: nem gondolnák, milyen lehetőségek vannak még a magyar középkor kutatásában Nemrég Zsoldos Attila akadémikus, történész lett a Tudományos Akadémia Filozófiai és Történettudományok osztályának vezetője. Az utánpótlás fontosságáról, az oktatásról, a természettudományok és a bölcsészet viszonyáról valamint a középkor-kutatás perspektíváiról is beszélgettünk az InfoRádió Szigma - a holnap világa című műsorában.
Rendet tesznek a vadon termett gombák piacán
A Hoppárézimi szerzője, Zemlényi Zoli: Ma már kevesen tudják, ki vagyok Zemlényi Zoltánt egy ország zárta a szívébe, miután a fiatal kenusbajnokot 1985-ben elütötte egy Trabant. 15 éves volt ekkor. Szörnyű sérüléseket szenvedett. Újra tanult járni és beszélni, megpróbáltatásairól Hoppárézimi címmel könyvet írt. Ez hozta meg számára a hírnevet. A 90-es években több show-műsor vendége volt, maga is vezette éveken át a sajátját.
Még sosem tüntettek a fradisták Doll ellen. Mostanáig A csapat szinte képtelen nyerni a magyar futballbajnokságban.

"A valódi szeretet megértés alapú" Az autizmust az új, hivatalos diagnózis szerint "spektrumzavarnak" is szokás nevezni, aminek az az egyszerű oka, hogy a tünetei nagyon sokszor egyáltalán nem könnyen felismerhetők - mondta az InfoRádi...

Top hírek:
Megtört szívek - III. évad 57. epizód Dilara meglátogatja Asumant, hogy kiderítse az igazságot Ekrem úrról. Harun megpróbálja figyelmeztetni Hazalt, hogy Damir milyen ember valójában. Özkan nagy bajba kerül.
Videóra vette, ahogy nyolc golyót eresztenek a testébe Egy amerikai rendőrt lőtt meg egy férfi a nyílt utcán. Szinte csoda, de túlélte, és most kiadták a felvételt.
Beperelte az orosz titkosszolgálatot Wallenberg családja Bíróságra került az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálatot (FSZB) perelő Wallenberg család keresete. A magyarországi zsidók megmentőjeként elhíresült Raoul Wallenberg rokonai azt követelik a titkosszolgálattól, hogy osszák meg velük a 35 éves korában elhunyt hős halálának körülményeit. A perre augusztus 17-én kerül sor.
24 milliárdból újítja fel a Strabag a 3-as metró hat állomását Legkésőbb októbertől.
Ribéry fogta, és kikötötte a bírónő cipőjét A Bayern 5-0-t osztott ki a Chemnitzernek. Aubameyang mesterhármasával 4-0-ra nyert a Borussia.
Orosz embercsempészeket fogott a rendőrség Két orosz embercsempészt fogtak el a rendőrök az M1-es autópálya óbaroki pihenőjében - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes sajtószóvivője szombaton az MTI-t.