453 ezer felvétellel maga mögött semmisül meg a Cassini pénteken

A Szaturnuszhoz 2004-ben érkezett Cassini űrszonda több mint 453 ezer képet küldött a Földre a Naprendszer második legnagyobb bolygójáról, annak gyűrűiről és holdjairól, az utolsó felvételek órákkal az előtt fognak megérkezni, hogy pénteken a Cassini megsemmisül a Szaturnusz gázlégkörében.

2017. szeptember 13. 18:51

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Meglepő felfedezés a Szaturnuszról Viszonylag fiatalok, mindössze talán 100 millió évesek lehetnek a Szaturnusz gyűrűi - közölték előzetes eredményeiket a kutatók a nagy fináléjára készülő Cassini űrszonda adatainak elemzése alapján.
Viszonylag fiatalok lehetnek a Szaturnusz gyűrűi Talán 100 millió évesek a gyűrűk a Cassini űrszonda adatai alapján.
Szép videót lőtt a Cassini a Szaturnusz gyűrűiről Az utóbbi bő 13 évben a szonda rengeteg csodás felvételt küldött haza az óriásbolygóról és sok-sok holdjáról, de missziójának hamarosan vége.
Videó: a NASA közzétett egy válogatást a Szaturnuszról készült legszebb felvételekből A haláltáncát járó Cassini űrszonda fantasztikus felvételeket készített a Szaturnuszról, ezekből válogatta ki a legszebbeket és legérdekesebbeket a NASA.
Utolsó útjára indult a Cassini Ennek során minden eddiginél közelebbről figyeljük majd meg a Szaturnusz légkörét.
Sosem járt még ilyen közel a Szaturnuszhoz a Cassini űrszonda Az űrszonda a tervek szerint szeptember 15-én fog megsemmisülni.

Utolsó leheletéig küldi üzeneteit a Szaturnuszról a Cassini A pénteki Nagy Finálé során az utolsó képek és adatok délután kettő előtt érkeznek majd a Földre.
A Cassini kiderítette: lakható lehet a Szaturnusz két holdja Az űrszonda kalandjai pénteken érnek véget, ezért mindenképp érdemes beszélni az eredményeiről.
A héten semmisül meg minden idők egyik legfontosabb űreszköze A Cassini űrszonda 20 éve indult el, pénteken azonban véget érnek kalandjai.
Hajlamosak vagyunk elfelejteni, miért jöttünk a Földre Ez az írás egy emlékeztető, hogy ha elcsúszott értékrendünket helyreigazíthassuk. Meglehet, mindenféle igyekezetünk közben elfelejtettük a legfontosabbat, amiért jöttünk.
Ölni akart a tiszacsegei kompnál A támadó arcon ütötte a férfit, aki a földre esett, és magatehetetlen állapotba került. Ezután sem állt le: a férfi fejét a betonba verte, közben a nyakára lépett.
Gömöri Máté a magyar Pókember: ismét extrém csókot váltott Polyák Lillával! A párbaj során igazán férfias küzdelemben mérte össze erejét Oláh Gergő és Gömöri András Máté: fejjel lefelé lógva kellett megtartani a szerelmüket. Mindketten remekül teljesítettek, de a színész tová...