Többé nem úszhatják meg alanyi jogon a katonai szolgálatot az ultraortodox zsidók Izraelben

Izraelben a hadkötelezettség a társadalmi kohézió egyik alapja, de a zsidók egy törpe kisebbsége eddig kivonhatta magát alóla.

2017. szeptember 13. 22:52

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Izrael kiáll a független Kurdisztán mellett, de ellenzi a kurd terrort Az izraeli kormányfő mást mondott, mint a volt helyettes vezérkari főnök.
Izraelben elutasították az ultraortodoxok felmentését a katonai szolgálat alól Egyre több ortodox fiatalt kell besorozni. A legfelsőbb bíróság döntését azonnal kikérték maguknak az ultraortodox pártok.
Izrael-piruett - Budapestről Nincs utódállami magyar kisebbség, amely olyan kiterjedt politikai, kulturális és egzisztenciális jogokkal rendelkezne, mint az izraeli arabok.
Izrael ismét lecsapott Szíriában Izrael légicsapást mért csütörtökre virradóra egy szíriai katonai létesítményre az ország nyugati részén, a támadásban ketten életüket vesztették és jelentős anyagi károk keletkeztek - közölte a szíri...
Világjobbító magyar startupok mutatkoznak be Izraelben Kerekesszékesek számára fejlesztett navigáció és pislogásfigyelő program is az innovációk között szerepel.
Drótkötélpályás felvonót építenek a zarándokúthoz Názáretnél Drótkötélpályás kabinos felvonót építenek az evangéliumi zarándokúthoz Názáret és a Tábor-hegy alsó lejtői közé Izraelben jelentette a helyi média.

Volt minisztert vettek őrizetbe Izraelben Volt izraeli minisztert és Benjámin Netanjahu miniszterelnök volt kabinetfőnökét is őrizetbe vették és kihallgatják a korrupciógyanús tengeralattjáró-beszerzések ügyében - jelentette az izraeli mé...
Ókori félsékeles pénzérmének hittek egy olcsó utánzatot Izraelben Kétezer éves eredeti érmének néztek egy Ciszjordániában talált réginek tűnő pénzérmét. Kiderült, hogy csak a jeruzsálemi Izrael Múzeum látogatóknak adott értéktelen emléktárgy.
Izraelben 13 évvel a Jóbarátok vége után tüntetést rendeztek Rachel ellen és Ross mellett
Netanjahu: többé nem számolunk fel izraeli telepeket Izrael földjén többé nem számolnak fel izraeli telepeket - jelentette ki Benjámin Netanjahu miniszterelnök hétfő este egy ciszjordániai ünnepségen
Lang Ádám Izraelben folytatja A magyar válogatott játékost a Dijon adta kölcsön.
A magyar kosarasok helytálltak a jóval erősebb Izrael ellen 35 percig partiban voltak a magyarok, a végére azonban elfáradtak.