Évtizedek múlva is beszélni fogunk erről, írták 30 éve - és igazuk volt

Nemcsak színháztörténetet írt, hanem egy a politika beárnyékolta irodalmi és etikai vitát is kimozdított holtpontjáról Jordán Tamás 30 évvel ezelőtti, felkavaró József Attila-estje, amelyről a színész nemrég megjelent önéletrajzi kötetében csupán igen visszafogottan emlékezett meg.

2017. május 19. 17:20

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Újabb Freud a Rózsavölgyiben Jordán Tamás után most szeptember elejétől Fodor Tamás kelti életre a német pszichológust.
Áprily Lajos inkább lemondott az igazgatóságról, mintsem hogy végrehajtsa a zsidótörvényeket Ötven éve, 1967. augusztus 6-án halt meg Áprily Lajos József Attila-díjas költő, műfordító. 1921-ben jelent meg első kötete, a Falusi elégia, de neki köszönhetjük például Puskin Anyeginjének páratlan ...
Fodor Tamás lesz Freud a Rózsavölgyi Szalonban Jordán Tamás után most Fodor Tamás kelti életre a német pszichológust a Rózsavölgyiben. [...] Bővebben!
Kun Árpád: A magyar demokráciának befellegzett A József Attila-díjas magyar író, költő szerint az Orbán, Gyurcsány, Vona körüli történéssorozat a férfiak szappanoperája.
Mesejáték, operett, komédia Az évadot idén is a Magyar Teátrum Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi, így a Magyar Teátrumi Társaság tagszínházai, egyebek mellett a Szolnoki Szigligeti Színház, az Egri Gárdonyi Géza Színház, a Tatab...
Politika és művészet Jordán Tamás zavaros, politikától beszennyezett ügye végre nyugvópontra került.

Elhunyt Varga Lajos Márton A József Attila-díjas irodalomtörténész életének 75. évében halt meg.
Jordán Tamás elárulta, hogyan törte össze magát Jordán Tamás, a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatója Pécsen szenvedett súlyos balesetet. A Nyugat.hu-nak adott interjúban elmondta, hogyan esett el, és milyen sérüléseket szenvedett.
Vízesés – Nagy Bandó újratervezte a tegnapi megnyitót Munkáját segítette: József Attila és Zoób Kati. Meg Horthy Miklós, Búvár Kund, Áder János, Orbán Viktor.
Vénásan táplálják Törőcsik Marit Mesterségesen táplálják Törőcsik Marit. A 81 éves színésznő ugyanis nem tud enni. A nemzet színészét már hónapok óta kórházban ápolják. Barátja, Jordán Tamás rendszeresen látogatja. A Tényeknek azt mo...
Újabb szomorú információ Törőcsik Mari állapotáról Jordán Tamás már színpadra is lépett balesete után, viszont barátja, Törőcsik Mari,akit rendszeresen látogat a szombathelyi kórházban, nincs jól, mert szerinte "nincs ambíciója enni
Jordán: Törőcsik Marinak nincs ambíciója enni Jordán Tamás jobban van esése után, de jóbarátja, Törőcsik Mari keveset eszik a kórházban, bár humoránál van.