Évtizedek múlva is beszélni fogunk erről, írták 30 éve - és igazuk volt

Nemcsak színháztörténetet írt, hanem egy a politika beárnyékolta irodalmi és etikai vitát is kimozdított holtpontjáról Jordán Tamás 30 évvel ezelőtti, felkavaró József Attila-estje, amelyről a színész nemrég megjelent önéletrajzi kötetében csupán igen visszafogottan emlékezett meg.

2017. május 19. 17:20

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Egy budapesti lakótelep mutathatja az irányt a panelfelújításokhoz Felfelé és oldalirányba bővítené a József Attila-lakótelep épületeit a kerület építészeti tervpályázatának nyertese, amivel új irányt mutathat a panelek rehabilitációjához - írja a Világgazdaság. .....
Évadzáró a József Attila Színházban Az évadzáró társulati ülésen a 2016/17-es évad díjazottjai is átvehették kitüntetéseiket.  [...] Bővebben!
Závada Pál a Könyvhéten: pártállami prés szorításában, egy új autokráciában élünk Nagyon kemény, politikus beszéddel készült a József Attila-díjas és Kossuth-díjas magyar író.
A színházszakmai bizottság támogatta Jordán Tamás pályázatát A közgyűlés később dönt majd a szombathelyi színház igazgatói posztjáról.
Meghalt Jókai Anna író A Nemzet Művésze címmel kitüntetett, kétszeres Kossuth-díjas és József Attila-díjas író 85 éves volt.

Alföldi Róbert és Jordán Tamás derékig gázolnak a mocsokba - Kritika Alföldi Róbert szombathelyi Volpone-rendezéséről Alföldi Róbert szombathelyi rendezésében bárki eladná az anyját is a gazdagságért, semmi nem fontosabb a pénznél, és a nőket a lábuknál fogva vonszolják más ágyába.
Elérhető Jordán új pályázata, amivel Európába vezetné a szombathelyi színházat Jordán Tamás nyilvánosságra hozta az új kiírás miatt átalakított pályázatát a szombathelyi Weöres Sándor Színház igazgatói székére. Egyedül ő adott be tervet, de láttunk már érdekes fordulatokat a sz...
Jordán Tamás az egyedüli pályázó a szombathelyi színház élére Március óta zajlik a kutyakomédia a Weöres Sándor színház igazgatói posztja körül. Az önkormányzat valamiért nagyon nem szereti Jordánt.
Boldogok voltak-e egyáltalán? A József Attila Színház Sörgyári capriccio előadása után közönségtalálkozót rendeztek Proics Lilla, a Színházi Kritikusok Céhe tagja vezetésével.  [...] Bővebben!
A Zenthe Ferenc Színház Budapesten mutatja be legújabb előadását A salgótarjáni Augusztus Oklahomában a József Attila Színházban látható először. Úgy tűnik, eleve vándorlásra kalibrálták a darabot. [...] Bővebben!