"Az építészeti program befagyott" - kemény kritika a Liget Projekt jelenlegi állásáról

A Liget Budapest program valódi célja kezdetektől nem a park restaurációja volt, hanem a Milleneumi Ezredéves Kiállításé - írja az Építészfórumon Bardóczi Sándor tájépítész, aki szerint már látszik, hogy a nagyon sok kommunikációs pénzből sziklaszilárdnak láttatott koncepció mégis valójában futóhomokra épült.

2017. május 19. 20:59

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Jöttek a biztonságiak, és ütöttek - újra balhé van a Városligetben, most a vizes vb miatt Ismét áll a bál a Városligetben, de nem a Liget projekt miatt, hanem a bérlő vizes vb építkezése miatt. A ligetvédők féltik a tóparti 150 éves platánokat.
A vizes vébé miatt drágul a Liget Projekt is A vizes vébé miatt kell áttervezni a tájépítészeti programot.

Friss hírek
Kósa: a Fidesznek nincs oka szakítani Farkas Flóriánnal Nem probléma a kormánypártban, hogy a szövetséges ellen másfélmilliárdos csalás vádja miatt nyomoznak.
Egyre hevesebb a vita olasz politika és egyház között Nem csillapodott a vita az Olaszországban letelepedett bevándorlók gyerekei olasz állampolgársága tervezett bevezetése miatt az ezt ellenző olasz pártok és az ezt szorgalmazó olasz katolikus egyház között
A pártrendszer alakult át és nem a politikai rendszer A májusi elnökválasztás, illetve a mostani parlamenti választások nyomán a pártrendszer alakult át Franciaországban és nem a politikai rendszer - mondta Soós Eszter Petronella politológus az MTI-nek adott hétfői interjújában
Női kosárlabda Eb - Vereség az ukránoktól A magyar női kosárlabda-válogatott 12 ponttal kikapott az ukránoktól Királyváradon (Hradec Kralove) hétfőn a csehországi Európa-bajnokság harmadik fordulójában, ezzel csoportharmadikként jutott a keddi nyolcaddöntőbe
Megtalálta a rendőrség a tökéletes helyszínt a határvadász-toborzáshoz Hol is lehetne nagyobb sikerekkel keresni a határvadászokat, mint a városban, ami a lehető legtávolabb van minden határtól?
Szijjártó imádta, hogy balhé lett az EU-s külügyminiszterek tárgyalásán Lelkendezve mesélt a migrációról folytatott vitáról.

Arcmentés helyett méretes öngólt lőtt a Liget projekt beruházója A Városliget Zrt. megtalálta az indokot, miért halasztja el a Városligeti Színház építését. Csak az a baj, hogy az nincs összhangban a korábban mondottakkal, illetve más megvilágításba helyezi azokat...
Megkezdődhet a Néprajzi Múzeum építése a Liget Budapest projektben Az év második felében megkezdődhet az építkezés, a teljes projekt 2019-2020-ra készülhet el.
Költözik a Közlekedési Múzeum - zöldebb lesz a Liget? Várhatóan a Közlekedési Múzeum kiköltözése miatt újratervezendő városligeti épület alá kerülhet az ott megnyíló műszaki múzeum és az Új Nemzeti Galéria mélygarázsa, így tovább nőhet a megújuló Városli...

Top hírek:
Megnyitották a felújított Vasarely Múzeumot 300 millió forintba került a felújítás.
Pokoli torony: nőtt az áldozatok száma A brit rendőrség 79-re teszi azoknak az embereknek a számát, akik valószínűleg meghaltak a londoni Grenfell Towerben pusztító múlt szerdai tűzvészben
Civiltörvény: az igazságügyi tárca szerint a Velencei Bizottság prejudikál Az európai szakértői testület szerint aggályos az elfogadott törvény, az IM értetlenkedik.
Csak nem akarnak javulni a metróajtók Többször is teljesen megbolondultak: összevissza csipognak és villognak ajtózárás után.
Szijjártó imádta, hogy balhé lett az EU-s külügyminiszterek tárgyalásán Lelkendezve mesélt a migrációról folytatott vitáról.
Huszonhatezer gyerek nyaralhat idén a balatoni Erzsébet-táborokban 26 milliárdból felújítják és bővítik a balatoni táborokat.