Budapest keresi a ,,hangját- Kottázd le a város moraját!

A Fővárosi Önkormányzat, szeretné megtalálni Budapest Dalát.

2018. február 4. 12:48

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Dolgozik a kabinos akadálymentesítésen a főváros és a MEOSZ Jelenleg is dolgozik az új, kabinos megoldáson az M3-as metró akadálymentesítésével kapcsolatban a fővárosi önkormányzat és a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége (MEOSZ).
Bécsi mintára nyitott migrációs ügyfélpontot Budapesten a fővárosi önkormányzat Ausztriától tanulja Budapest, hogy miként kell tájékoztatni a migránsokat a jogaikról, kötelezettségeikről és a mindennapi élet tudnivalóiról.

Friss hírek
Hogyan lett a halálán lévő angol kormányosból az egyik leghíresebb japán szamuráj? William Adams egy holland kereskedelmi expedícióval indult világkörüli útra. Bár a vállalkozás teljes katasztrófába fulladt, a tengerészeti ismereteivel magát kitüntető angol kormányos új életet kezdhetett Japán szigetén. 
Restaurálták Rembrandt híres holland Mona Lisáját és párját Francia és holland restaurátorok 18 hónapi munkával állították helyre azt a két Rembrandt-festményt, amelyet a holland Rijksmuseum a párizsi Louvre-ral közösen vásárolt meg, az alkotásokat hétfőn mutatták be Amszterdamban.
Akár már hajózásra és nyelvhasználatra is képes lehetett a Homo erectus Jó hajós lehetett és a nyílt vízen való boldoguláshoz valamiféle nyelvet is használhatott a Homo erectus (felegyenesedett ember) - állítja egy amerikai szakértő. Mások ugyanakkor kétségbe vonják ezt az elképzelést.
Plusz Apáca Show és Úrhatnám polgár a Szegedi Szabadtérin Az öt, előre tervezett előadás mellett két másik alkalommal is látható lesz az Apáca Show, valamint a kis színpad nyári műsorát is meghirdették.  [...] Bővebben!
Megtalálhatták a valaha élt leggazdagabb kalóz, Fekete Sam maradványait DNS-vizsgálattal próbálják kideríteni amerikai kutatók, hogy tényleg Fekete Sam, a hírhedt kalóz maradványait találták-e meg Cape Codnál egy háromszáz éve elsüllyedt, és néhány évtizede megtalált hajóroncsban. A yarmouthi Whydah Kalózmúzeum hétfőn állította ki a Whydah Gally kalózhajó roncsán talált csontokat.
Kínában országos moziforgalmazásba kerül a Testről és lélekről Enyedi Ildikó Oscar-jelölt filmje külföldön is kiemelkedően népszerű.

Keresik Budapest hangját Keresik Budapest hangját. A Fővárosi Önkormányzat pályázatot hirdetett és meghívott 11 előadót, hogy mindenki írjon egy dalt, amely lekottázza Budapestet. Ráadásul még három hely kiadó, mivel olyan ze...
Szeméthegyek és elkordonozott szökőkút a félkész Határ úti csomóponton A Fővárosi Önkormányzat még 2014-ben döntött a csomópont felújításáról, de most, négy évvel később még mindig felemás a helyzet.
DK: A főváros a menedékkérők oldalára állt, helyesen A DK szerint a fővárosi önkormányzat egyértelműen a menedékkérők oldalára állt.

Top hírek:
Újabb támogatót szerzett Enyedi Ildikó világsztárral forgatott filmje Bejelentették az Oscar-díjra jelölt Testről és lélekről rendezőjének Füst Milán-regény alapján készülő új filmjét, melynek főszereplője az Adéle élete című filmből ismert Léa Seydoux lesz.
Szadisták, szexfüggők, szektások... ...és még sok más izgalmas karakter jelenik meg február 25-én a Trafóban, ahol az Életem legrosszabb napja c. filmet láthatod. [...] Bővebben!
Danny Boyle esélyes a következő Bond-film rendezésére A brit filmrendező még nem kapott hivatalos felkérést, de sajtóinformációk szerint az MGM stúdió nagyon szeretné, ha Danny Boyle rendezné a következő, 25. James Bond-filmet.
Mai és régebbi egri csillagok találkoztak a Nemzetiben A teátrum nyílt próbáján Az Egri csillagokból 1968-ban készült film szereplői és a most készülő előadás résztvevői is jelen voltak. Dudás Ernő fotóriportja.  [...] Bővebben!
Még ma is életveszélyesen szennyezettek a verduni vérszivattyú egyes helyszínei 102 éve, 1916. február 21-én az 5. német hadsereg támadásával kezdődött meg a verduni csata, az első világháború nyugati frontjának egyik leghosszabb és legvéresebb ütközete. A védők önfeláldozása miatt a verduni ütközet a két világháború között a francia elszántság és hazaszeretet jelképe lett.
Plusz Apáca Show és Úrhatnám polgár a Szegedi Szabadtérin Az öt, előre tervezett előadás mellett két másik alkalommal is látható lesz az Apáca Show, valamint a kis színpad nyári műsorát is meghirdették.  [...] Bővebben!