Férfi szeretőjét rejthette Mona Lisa vonásaiba Da Vinci - Ki van valójában a képen?

Mona Lisa vonásainak misztikuma a mai napig kérdéseket vet fel.

2018. március 13. 19:35

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
A kortárs zene és a vegetáriánus pinty menti meg Dan Brown új regényét A Da Vinci-kóddal világhírűvé vált szerző Eredet című regénye magyarul is megjelent. Ebben jut fontos szerep jut egy kortárs zenei darabnak, amit lehet, hogy még akkor is ismerni fog a nyugati kultúra...
1,2 millió fontért kelt el az "afrikai Mona Lisa"

Friss hírek
Endrei Judit félt a technikától Endrei Judit a Magyar Televízió egyik legkedvesebb arca, az egykori bemondónő és szerkesztő-műsorvezető életéről azonban mostanában szinte semmit sem lehet tudni. Judit ma már a saját útját járja, Szentendre közösségi életét építi és könyveket ír. A wmn.hu Elviszlek magammal című műsorában mesélt D.
Rejtélyes piramisok, melyeket biztosan nem ember épített: a természet furcsa alkotásai A piramis alakú, különleges természeti képződmények sokak fantáziáját ejtik rabul.
Nincs jól II. Erzsébet férje, a 96 éves Fülöp herceg Egészségügyi okokra hivatkozva le kellett mondania egy fontos hivatalos ceremóniát.
Jövőre eltörölhetik az óraátállítást Spórolási céllal vezették be, ám leáldozóban van az óraátállítás intézménye. Az Európai Unió újratárgyalja, szükség van-e  még rá.
Trump szeretője sírva kért bocsánatot Melaniától - Hónapokig hűtlenkedett az elnökkel Karen McDougal őszintén vallott a viszonyukról.
Fókák érkeztek a Szegedi Vadasparkba - fotó Két nőstény borjúfóka (Phoca vitulina) érkezett a Szegedi Vadasparkba a Barcelonai Állatkertből - közölte Veprik Róbert igazgató az MTI-vel. A hosszú utazást követően a két állat örömmel hagyta ott szállítóketrecét, és merült el a vadasparki fókamedence vízében. Ahhoz, hogy az utazás, majd az átállásuk minél zökkenőmentesebb legyen, a gondozójuk is velük tartott, sőt, pár napot Szegeden töltve adta át a legfontosabb tudnivalókat.

Reneszánsz freskót a háló plafonjára! Két román művész, Pichi és Miezu nemcsak inspirációt merít a nagy reneszánsz mesterek, mint Michelangelo, Leonardo da Vinci vagy Raffaello műveiből, hanem szívesen alkot a stílusukban. Ha kell, a háló...
Frida Kahlo és Leonardo da Vinci műveivel tér vissza a Nemzeti Galéria A megújult épület már az új koncepció jegyében, a régi mesterek múzeumaként nyílik újra két szakaszban; az összes új állandó kiállítás 2019 közepétől lesz majd látható jelentette be a Szépművészeti M...
Az afrikai Mona Lisa alkotója nem tudta, hogy egy hercegnő áll neki modellt A Tutu becenéven is ismert Adetutu Ademiluyi joruba hercegnő képmását, amelyet Ben Enwonwu nigériai festőművész alkotott 1974-ben, február 28-án árverezik el a Bonhams aukciósháznál. A licitálást élőb...

Top hírek:
Bizony, rovar van az élelmiszerekben: egyértelműen kiderül a címkéről A rovarszármazékok már most ott vannak a leghétköznapibb ételekben.
Áll az alku - 2018. 03.22. - 64. adás 1. rész Róbert, vagyis Gru szállt fel az alku vonatra 2-es táskájával. A vezető jegyvizsgálóként dolgozó Robi vegyes kezdés után várta, hogy tovább robogjanak a végállomásig.
Hol élt Jézus? Mutatjuk, hogy festenek ma a Biblia legfontosabb helyszínei A húsvét jó alkalom, hogy felelevenítsd Jézus életének fontos eseményeit.
Betegségekre utalhatnak a köröm elváltozásai - Volt, amit régen a rossz házasság előjelének tartottak A babonák ma már szokatlan jelentéseket tulajdonítottak a köröm betegségeihez, elváltozásaihoz.
Hevesben a legszenvedélyesebbek a szeretők Míg a nők körében tízből nyolcan megcsalásnak tekintik, ha párjuk megcsókol mást, addig a férfiak harmada simán szemet huny a kapcsolatban egy félrecsúszott csók felett derült ki a 12 000 fő részvételével készült internetes Nagy Csóktesztből.
Eltelt 2300 év, de a frizura még mindig tart: az Ellingi asszony csodálatos hajfonata Egy farmer fedezte fel a lápi testet: az Ellingi asszony frizuráját különös módon megőrizte az idő.