Sírva könyörögnének ezekért a kincsekért a filmrajongók

A Blaha Lujzáról maradt egyetlen filmfelvétel, Korda Sándor vagy Kertész Mihály némafilmjei, de idővel az Egri csillagok vagy Dargay Attila legendás rajzfilmjei is az enyészetté válnának, ha a filmrestaurátorok nem mentenék meg ezeket. Bebarangoltuk az élő és lélegző filmtörténet mentsvárát, műhelytitkokról, körömlakká olvasztott klasszikus filmekről, helyrepofozott korszakos alkotásokról beszélgettünk a Filmarchívum munkatársaival.

2018. május 16. 20:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Különleges vendégek a májusi Beszélő levelek előadáson A Beszélő Levelek előadáson nem mindennapi felolvasó-párok avatják be a közönséget egykori és ma élő híres emberek, politikusok, és alkotók életébe. A különleges májusi előadáson a Mozsár Műhely szín...

Félmilliárdos többlettel kezdte az évet az egri Markhot Ferenc kórház Az intézmény az elmúlt években kívül és belül is megújult.
4. Slow Film Fesztivál, Eger A Slow Film Fesztivál (SFF) Magyarország egyetlen nemzetközi diák filmfesztiválja, mely idén az egri Eszterházy Károly Egyetem és a Budapesti Metropolitan Egyetem közös szervezésében valósul meg.
Kilenc évre ítélték a zagyvaszántói emberölés vádlottját Megismételt eljárásban, társtettesként elkövetett emberölés bűntette miatt első fokon kilenc év börtönre ítélte a zagyvaszántói emberölés vádlottját hétfőn az Egri Törvényszék.
Az Egri csillagok sztárja 20 éve imádja feleségét - Kovács István az anyósának köszönheti Erikát Kovács István és Sajgál Erika már húsz éve alkotnak egy párt.
Pénzbüntetést kaptak az orvosok, akik nem kezelték az agyhártyagyulladásban meghalt hat hónapos kislányt Az Egri Törvényszék első fokon hozott ítéletet.

Betonba verte rabtársa fejét egy nő az egri börtönben Sok volt a morzsa a padlón.
Megújultak az egri vár ágyúi A korábban életveszélyessé vált kora újkori hadieszközökből először négyet, majd további hatot restauráltak.
Ma ünneplik a magyar film napját száz partner csatlakozott a kezdeményezéshez A magyar film napja, amelyet hétfőn ünnepelnek, országos esemény, csaknem száz partner csatlakozott a kezdeményezéshez - mondta Ráduly György, a Filmarchívum igazgatója hétfőn az M1 aktuális csatornán...
Nem minden autót terveztek az egri padkáknak megfelelően
Újra a mozikban Szaffi Dargay Attila digitálisan felújított klasszikusa május 3-tól kerül a mozihálózatok műsorára.
Hadik András: Otthon, édes otthon Hadik András határozott elképzeléssel rendelkezik a 24. Hell Miskolc Rali kapcsán. Az egri futamgyőzelem után hazai pályán is szeretne az élen végezni. Ez még akkor is igaz, ha az elmúlt években nem j...