Gratulált az EU, hogy sikerült megállapodni Macedónia nevéről

2018. június 13. 17:06

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Megszavazták Macedónia új nevét A jobboldali ellenzék kivonult az ülésteremből, a többi képviselő mind támogatta a döntést.

Elfogadták Macedónia új nevére vonatkozó javaslatot A macedón kormány hétfőn elfogadta azt a javaslatot, amely szerint az egykori jugoszláv tagköztársaság nevét Észak-Macedóniára változtassák, a javaslat hamarosan a parlament elé kerül - közölte a Vest...
Soros György és fia: az EU fő bajai a 2004 után csatlakozó országok okozzák A New York Timesba írtak cikket arról, mennyivel fontosabb is Macedónia névváltoztatása, mint amennyire annak tűnik.
Új nevet kap Macedónia Megegyezett Macedónia névváltoztatásáról Görögország és Macedónia 27 év vita után, a két ország külügyminisztere aláírta a névváltozásról szóló megegyezést. Ezt megelőzően több ezren tüntettek a parla...
Bulgáriát aggasztja a macedón névcsere Az Athén és Szkopje között létrejött történelmi megállapodás Macedónia új nevéről súlyos belpolitika válságot idézett elő nemcsak Macedóniában, hanem Görögországban is.
Puccsra való felbujtással vádolják a görög neonácikat A Macedónia nevéről való megállapodás vitájában hangzott el erre utaló kijelentés.

A görögök rájöttek, mi a legnagyobb baj Ciprasszal: Macedónia neve Az nem okozott gondot, hogy a korábbi ígéreteit mind megszegte, de az már sok volt a görögöknek, hogy Macedóniával kompromisszumos megoldást talált.
Üdvözölte a névváltoztatást Stoltenberg és Tusk Közös nyilatkozatban üdvözölte a Macedónia nevének megváltoztatásáról született egyezményt Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára és Donald Tusk, az Európai Tanács elnöke szerdán
Új nevével közeledhet Macedónia az Európai Unióhoz Az ellenzéknek viszont még lesz egy-két szava ehhez.
Több tízezren tüntettek a macedón kormány ellen A probléma gyökere Macedónia és a görög Makedónia tartomány közötti névvita.
Soros bosszúja Macedóniában Korrupciós ügyekre hivatkozva két év börtönre ítélték a napokban Macedónia korábbi jobboldali miniszterelnökét. A migrációt erősen ellenző politikust egy nemzetközi nyomásra felállított ügyészség prób...
Ez lesz Macedónia új neve Korábban a Felső-Macedónia, Valdar Macedónia és az Illés-napi Macedónia változat merült fel, most itt a végleges névváltozat.