Terrortámadás Új-Zélandon, negyvenkilencen meghaltak

Mecseteknél lövöldöztek Christchurch városában. A rendőrség négy embert tartóztatott le a mészárlás után.

2019. március 15. 7:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Facebook le fogja tiltani a szabályellenesen élőző videósokat Ha egy élő videó indítója megsérti a közösségi oldal legsúlyosabb szabályait, a Facebook automatikusan letiltja majd a műsort. A döntést a christchurch-i borzalmak miatt hozták meg Mark Zuckerbergék....

Meghalt egy férfi, aki még a christchurch-i merényletben sérült meg A török állampolgár életéért 50 napja küzdöttek, ő az 51. halálos áldozat.

Friss hírek
Az ideiglenes osztrák kormány visszavonta Stracheék egyik utolsó, a menedékkérőkre vonatkozó rendeletét Az azóta lemondott osztrák kormány belügyminisztere az ibizai videó nyilvánosságra kerülése után még hozott egy a közmunkát végző menedékkérők fizetésének csökkentését csökkentő rendeletet, ezt, az összes többi a videó megjelenése óta hozott rendelettel együtt érvénytelenítette az ideiglenes kormány.
Nem kapott orosz vízumot egy fontos volt amerikai külügyes Victoria Nuland Trump elnöki beiktatásakor távozott a helyettes külügyi államtitkári posztról, az oroszok szerint ő volt az ukrajnai politikai fordulat egyik fő külső koordinátora, ezért feketelistára tették.
Exit poll: Timmermans pártja nyeri az EP-választást Hollandiában Az euroszkeptikus erők pedig gyengébben szerepelhetnek a felmérésekhez képest. Wilders pártja nagyot bukott.
Legalább az egyik csúcsvezető legyen nő az EU-ban Ezt kérték politikusok, politikusoktól.
Szavazok, de irtó nagy szarban vagyunk Monty Python-os párhuzam is előjött a britekkel beszélgetve a mai EP-választásról. May összehozta a brexit és az EU híveit. Az egyik attól fél, hogy deal nélkül elbotorkál a kilépésig, a másik attól, hogy az EU-ban ragad.
Kurz ajánlatot tett az osztrák ellenzéknek Megpróbálják felderíteni az ibizai videó hátterét, és az összes parlamenti frakció vezetője részt vehet az előrehozott választásig a kormányüléseken ígérte az osztrák kancellár.

Hitler volt a San Diegó-i zsinagógában lövöldöző fiatal példaképe Legfőbb ihletője pedig Brenton Tarrant, a christchurch-i merénylő.
45 gyerek halt meg a Srí Lanka-i merényletben 321-re nőtt a halottak száma. A kormány szerint a christchurch-i merénylet lehetett az előzmény.

Top hírek:
Kihátrált az RMDSZ a román kormánykoalíció mögül A román kormány miatt mérgesedett el az úzvölgyi katonatemető körüli helyzet állítja az RMDSZ, amely emiatt nem támogatja tovább a kormányt. A magyar párt eddig sem volt tagja a koalíciónak, de kívülről támogatta azt.
A brexitnél már csak ez a választás volt valószínűtlenebb Addig nyújtották a brexitet, míg újra EP-képviselőket kénytelen választani az Egyesült Királyság. A választás előestéjén pedig megint May pozícióját kezdték ki párton belüli ellenfelei, az ellenzék sem támogatja új brexittervezetét.
Kurz ajánlatot tett az osztrák ellenzéknek Megpróbálják felderíteni az ibizai videó hátterét, és az összes parlamenti frakció vezetője részt vehet az előrehozott választásig a kormányüléseken ígérte az osztrák kancellár.
Az oroszok több mint fele homofób egy felmérés szerint 43 százalék szerint nem illetik meg az LMBTQ-közösség tagjait a többségi társadalommal azonos jogok, és az emberek harmada nem állna szóba ismerősével, ha kiderülne róla, hogy meleg.
Már hat gyerek halt meg az USA déli kerítésénél, Trump a demokratákat bírálja Egy salvadori kislány is meghalt az új amerikai határvédelmi rezsim miatt, aki csak a halála előtt három nappal találkozhatott a szüleivel. Donald Trump az őt bíráló demokratákat bírálja.
Brit külügyminiszter: May lesz a kormányfő Trump látogatása alatt Az EP-választás napján is a brit miniszterelnök esetleges távozásáról találgatnak, miután mindenki ellenzi az új brexitterveit.