Jön a Dead Kennedys

Bár már nem Jello Biafra énekel, de így is a nyár legfontosabb koncertje lesz.

2019. március 18. 12:25

A cikk folytatása...Friss hírek
Elárverezték a művészettörténet leghíresebb fegyverét Több mint 160 ezer euróért kelt el egy szerdai párizsi árverésen az a Lefaucheux márkájú pisztoly, amellyel Vincent van Gogh 1890-ben, 37 évesen öngyilkosságot követett el.
Elhunyt Horváth Ádám rendező A Szomszédok atyja 89 évet élt.
Törvénnyel szentesítené a kormány, hogy rögzítsék a fesztiválozók adatait A Sziget Zrt.-t korábban megbüntették a gyakorlat miatt.
A gyenyiszovai ember sikerrel alkalmazkodott a tibeti magaslatokhoz Az eddig feltárt legkorábbi régészeti lelőhelyként határozták meg a kutatók azt az északnyugat-kínai karsztbarlangot, ahol először azonosítottak gyenyiszovai emberhez köthető fosszíliát a szibériai barlangon kívüli területen.
Aznap: 1991. június 19. 1991. június 19-én, a sajtót az átalakulásról szóló világhírek uralták. Dél-Afrikában már látszott az apartheid vége, Borisz Jelcin az Egyesült Államokba utazott, Prágában pedig Csehszlovákia jövőjéről vitáztak, és a magyar olvasók számára is külpolitikával kapcsolatos volt a legfontosabb hír.
90 éves Jürgen Habermas német filozófus A filozófus, szociológus a 20. század második felének nagy hatású gondolkodója.

Top hírek:
A három csernobili hős búvár valójában nem halt meg az akció után, az egyik most adott interjút Nem önként jelentkeztek a feladatra, hanem végrehajtották az utasítást.
Müller Péter Sziámi: Szartam arra, hogy itt vannak az oroszok Úgy van a politikával, mint Csehov, csak annyira akar érteni hozzá, hogy meg tudja magát védeni tőle állítja Müller Péter Sziámi, akinek 80-as évekbeli zenekarát, a Kontroll Csoportot a napokban tüntették ki a rendszerváltásban betöltött szerepéért. Igaz, nem itthon, hanem Lengyelországban. Pedig a zenész szerint nem volt politizálás, hogy a Nagy Testvérről énekelt a Kádár-rendszerben, és az se az, hogy az államosításról énekel ma.
Az ember meggyőzésére fejlődött ki a kutyák szomorú tekintete A háziasításuk során kialakult, különleges szemizom segítségével tudnak ellenállhatatlan, szomorú kölyökkutyaképet vágni a kutyák - állapították meg amerikai kutatók, akik szerint ez az izom gyakorlatilag hiányzik a kutyák ősénél, a farkasnál.
A rendszerváltoztatás belülről A rendszerváltoztatás történelmi előzményei 1956-ig nyúlnak vissza, amikor a szabadság és a nemzeti függetlenség akarásában egységes volt az ország. A pesti srácok szinte puszta kézzel mentek neki a világ akkor legnagyobb hadseregének, s ezzel egyidőben szerte az országban megmozdult a magyar nép.
A legősibb városok lakó már civilizációs problémáktól szenvedtek A kilencezer éve létezett első nagy mezőgazdasági közösségek lakói voltak az első emberek, akik megtapasztalták a modern városok problémáit, a túlzsúfoltságot, a fertőző betegségeket, az erőszakot és a környezeti problémákat.
Törvénnyel szentesítené a kormány, hogy rögzítsék a fesztiválozók adatait A Sziget Zrt.-t korábban megbüntették a gyakorlat miatt.