Krízis Amerikával Erdogan nagyon szeretné elterelni a figyelmet valamiről

Mégpedig a stagflációba süllyedt gazdaságról. Erdogan iszlamista uralma alatt az ország mára csak papíron a NATO tagja. A március 31-i önkormányzati választást az egész ország egy népszavazásnak tekinti Erdogan 16 éves uralmáról. Ha az AKP elveszti a nagyvárosokat, akkor olyan szinten megnő a politikai nyomás a kormányzaton, hogy annak előrehozott általános választás lehet a vége.

2019. március 21. 10:03

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A török elnök Egyiptom felelősségre vonását sürgette Murszi halálával kapcsolatban Erdogan feltehetően Abdel-Fattah esz-Szíszi jelenlegi egyiptomi elnökre, valamint a kairói kormány tagjaira utalt, miután a napokban már megszállóknak és zsarnokoknak is nevezte őket.

Júliusban megérkeznek az orosz rakéták Törökországba Erdogan szerint ez már egy megköttetett üzlet. Amivel bukhatják az amerikai vadászgépeket.
Erdogan: Moszkva remélhetőleg júliusban leszállítja az Sz-400-as légvédelmi rendszert Ankara a rakétarendszer későbbi közös gyártásának ígéretét is megkapta Moszkvától az adásvételi szerződés aláírásakor.
Erdogan lett Özil esküvői tanúja A Boszporusz partján lévő egyik isztambuli luxusszállodában tartotta meg esküvőjét Mesut Özil, a német labdarúgó válogatott egykori, török származású sztárja, s a szertartáson Recep Tayyip Erdogan, t...
Erdogan: Ankara elkötelezett az európai uniós csatlakozási tárgyalások mellett Erdogan reményét fejezte ki, hogy a tárgyalási folyamat mihamarabb lezárul.

Jön a Trump-Erdogan találkozó Donald Trump amerikai és Recep Tayyip Erdogan török elnök szerdán telefonbeszélgetést folytatott, és abban állapodott meg, hogy a június végén, Japánban megrendezendő G20-csúcstalálkozó keretében...
Fenyegetéssel válaszolt az Egyesült Államok az orosztörök rakétavédelmi üzletre Felvetődik a kérdés, vajon egy NATO-tagállam miért nem NATO-szövetségestől vásárol légvédelmi rendszert.
Trump, a fegyverkereskedő, elégedetlen Európával Az USA nem eheti meg a tortát egyedül foglalta össze az európai NATO-tagok véleményét a szövetség fegyverkezési terveiről a New York Timesnak Stefano Stefanini, aki korábban hazája NATO-nagykövete v...
Ukrajna célja továbbra is a NATO- és az EU-csatlakozás Az ország tovább kíván haladni az euroatlanti integráció útján.
Stoltenberg: A NATO kész tagjai körébe fogadni Észak-Macedóniát Az észak-macedón kormány és a NATO februárban írta alá a csatlakozási jegyzőkönyvet.
Orosz vadászgépeket fogtak el magyar Gripenek Ez persze nem jelent feltétlenül éles konfliktust. A Magyar Honvédség NATO-vadászgépeit a Balti-tenger térségében eddig háromszor riasztották.