Az író, aki a saját díján elnevette magát

Botránykeltő, bulvárceleb és az irodalmi szcéna elismert alakja. Az idei Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál díszvendége, Karl Ove Knausgard úgy gondolja, minden írónak meg kell házasodnia, de senkinek sem kell hozzámennie egy íróhoz. Közelebbről megnéztük a nagyregényciklusát, amelyet a saját életközepi válsága inspirált.

2019. április 18. 14:20

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ez a kultúrharc kicsit más, mint a többi Elkezdődött a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál, mi pedig belevetettük magunkat a könyvkiadók idei friss termésébe, hogy kiderüljön: az emberek hazudnak még maguknak is, hogy a diktatórikus hat...

Friss hírek
DiCaprio lángszóróval támadja a nácikat - itt az új Tarantino-film előzetese
A sörfőzés rocksztárjai hozzák a legelborultabb söröket Budapestre Két nap, 60 főzde, közte amerikai, orosz és új-zélandi is, illetve 240 sör várja az újhullámos sörhívőket a Dürerben, a BPBW-n.
Aretha Franklin három végrendeletet is hátrahagyott, az egyiket a nappaliban, a párnák alatt Sokáig azt hitték, egyáltalán nem végrendelkezett.
Királyi látogatással kényezteti rajongóit a Downton Abbey mozifilm Megérkezett az első teljes előzetes a Downton Abbey mozifilmhez.
Budapestre érkezhet a Fekete Özvegy, és vele Scarlett Johansson Nem áll le a Marvel-gépezet.
Wéber Gábor lesz az F1 kommentátora az M4-en Az eddig szakkommentátor kap új szerepet. Michelisz és Kiss Norbert érkezik mellé a stúdióba.

Itt a lehetőség, hogy találkozzon Karl Ove Knausgrddal, Bodor Ádámmal vagy Vámos Miklóssal Csütörtökön kezdődik a 26. Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál: író-olvasó találkozók lesznek orrvérzésig.

Top hírek:
Vadóc csaj a szomszédból ilyen volt a Courtney Barnett-koncert Végre eljutott Budapestre is az utóbbi évek legfigyelemreméltóbb szerző-előadója, a néhány év alatt hatalmas kritikai és közönségsikert besöprő Courtney Barnett, aki két társával valószínűleg az év egyik legjobb koncertjét nyomta le az Akváriumban.
Indokolatlanul tartotta árulónak Görgeit Kossuth 103 éve, 1916. május 21-én halt meg Görgei (Görgey) Artúr honvédtábornok, az 1848-49-es szabadságharc és a magyar hadtörténelem kimagasló hadvezére. Megítélése ma is vitákat gerjeszt, sokan a hőst, sokan pedig az árulót látják benne.
DiCaprio lángszóróval támadja a nácikat - itt az új Tarantino-film előzetese
Meteorbecsapódás hozta létre a Tutanhamon ékszereiben is használt sivatagi üveget Fény derült az Észak-Afrika több sivatagi területén is fellelhető különös, sárga üveg eredetére mintegy 30 millió évvel azután, hogy létrejött.
Miért mosolyog ránk egy kora középkori svájci férfi? Adelasius Ebalchus mintegy 1300 évvel ezelőtt élt a mai Svájc területén. Annak ellenére, hogy a Kr. u. 8. századra a Római Birodalom már megbukott, meglehetősen latin jellemzőkkel bírt nevén kívül is.
Elhunyt a Formula-1 legendája, Niki Lauda Lauda, aki februárban ünnepelte 70. születésnapját, hétfőn a családja körében békésen távozott -jelentette kedden az osztrák hírügynökség a családra hivatkozva. Halálhírét orvosa is megerősítette, aki tavaly tüdőátültetést hajtott végre rajta.