Hajdu Szabolcs: A függetlenség létkérdés, és hajlandó vagyok megfizetni az árát

Két filmjével is eljutott az Oscar előszobájáig, a súlyos témák mindig eléje gurulnak. Családjával szerencsét próbált Amerikában, ahol megtapasztalta, mennyire fontosak a gyökerek. Itthon egy kudarc után fizikai munkát vállalt, mert nem akart kiszolgáltatott lenni. HVG-Portré.

2019. május 12. 20:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Meghalt Alvin Sargent, a Pókember-filmek forgatókönyvírója A forgatókönyvíró, aki két Oscar-díjat is nyert és több Pókember-film munkálataiban is részt vett, 92 éves volt.

Vették a magyar blue chipeket - Csak a Richter lógott ki a sorból Pénteken folytatódott az esés Amerikában annak hatására, hogy felerősödtek kereskedelmi háborús félelmek a befektetők körében. Ez kedvezőtlenül hatott a nyugat-európai részvényindexek teljesítményére....
Enyedi Ildikó új filmje szerelmes levél minden tökéletlen férfihoz Az Oscar-jelölt rendező a francia világsztárral, Léa Seydoux-val forgatja A feleségem történetét.
Oscar Isaac is Budapesten sétálgat Jason Momoa társaságában.
Benedict Cumberbatch és a legfőbb szolgálólány Oscar-díjas rendezővel forgatnak A Zongoralecke rendezője, Jane Campion életében most először dolgozik férfi főszereplővel, és ettől nagyon lelkes.
De La Hoya Kovalevvel is összeengedné Canelot Oscar De La Hoya promóter szerint védence, Canelo Alvarez számára innentől a határ a csillagos ég, és simán el tudja képzelni őt a nagyközépsúly, vagy a félnehézsúly legjobbjai ellen is. A fiatal mexi...

A Bosszúállók: Végjáték rendezői szerint Robert Downey Jr. Oscart érdemelne Vasember 2008 óta szórakoztat minket a vásznon, az őt megformáló színész pedig legendává vált azóta. De vajon ez elég egy Oscar-díjhoz?
A Marvel már most a Végjáték Oscar-díjáért kampányol Évről-évre egyre jobb esélyekkel indulnak a képregényfilmek az Akadémia díjaiért, amelyet idén is szeretne kihasználni a Marvel Studios. Az Oscar-díj érdekében már most beindult a kampányolás.
Bárcsak mindenki úgy adna interjút, ahogy Anjelica Huston Az Oscar-díjas színésznő őszintén beszélt Polanski, Woody Allen és Jack Nicholson botrányos ügyeiről.
Veszélyes ellenfelet kapott a nehézsúly veretlen királya Joshua először bokszol majd Amerikában, Ruiz Jr pedig élete meccsére készülhet.
Ilyen hónap még nem volt Amerikában 2019 áprilisában az Egyesült Államokban több energiát állíthattak elő megújuló energiaforrásokkal, mint szén segítségével.
Meghalt John Singleton A Fekete vidék és a Halálosabb iramban rendezője 52 éves volt. Ő volt a legfiatalabb fekete filmes, akit a legjobb rendező Oscar-díjára jelöltek.