Az amerikai-iráni szembenállás miatt részlegesen kiürítette az USA az iraki nagykövetségét

Az Amerikai Egyesült Államok elrendelte a Bagdadban lévő amerikai nagykövetség és az iraki kurdisztáni Erbíl konzulátusának részleges, ám azonnali kiürítését. A diplomáciában szokatlanul jelentős lépés hivatalos indoklásaként az USA kormányzata Mike Pompeo amerikai külügyminiszternek arra a napokban tett nyilatkozatára hivatkozott, amely szerint az Egyesült Államok hírszerzése úgy értesült, hogy Irán az iraki területeken tartózkodó amerikai személyek és érdekeltségek ellen támadásokat tervezett végrehajtani.

2019. május 15. 21:47

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Tegnap volt 50 éve, hogy ember lépett a Holdra Igazán kimagasló műszaki teljesítmény volt az Egyesült Államok részéről, igaz, mindezt a szovjetek elsősége előzte meg, hiszen műholdat és embert is ők küldtek először az űrbe.

Nem tudjuk, hogy Trump most mit gondol a klímaváltozásról, de pokoli forróság van a keleti parton Hőhullámtól szenved az Egyesült Államok keleti partvidéke, több helyen a 40-43 Celsius fokot is meghaladja a hőmérséklet. (Külföld)
Egyre nagyobb a feszültség Irán és Nagy-Britannia között egy tartályhajó lefoglalása miatt A brit kormány ellenséges cselekedetnek tekinti az irániak tettét. A hajón 23 fős személyzet van.
Brit tankerhajót foglalt le Irán Az iráni Forradalmi Gárda lefoglalt egy brit olajszállító hajót péntek este - jelentette be az iráni állami televízió, a Gárda közleményére hivatkozva.
Trump: Egy hadihajó lelőtte Irán egyik pilóta nélküli repülőjét A hivatalos verzió szerint az amerikai "válaszcsapás" védekezés volt. (Külföld)
A Pentagon jóváhagyta, hogy újabb 2100 katonát vezényeljenek az amerikai-mexikói határra A katonák logisztikai támogatást nyújtanak, és megfigyelési feladatokat fognak ellátni az Egyesült Államok déli határán.

Bolton: az USA sok területen ellenséges magatartást tapasztal Kína részéről Az Egyesült Államok számos területen ellenséges magatartást tapasztal Kína részéről - jelentette ki John Bolton amerikai nemzetbiztonsági tanácsadó kedden egy washingtoni konferencián
Mogherini: Irán urándúsítás felé tett lépései még visszafordíthatók Az intézkedések veszélyeztetik az iráni atomprogramról 2015-ben létrejött nemzetközi megállapodás jövőjét.
A Barry hurrikán trópusi viharrá enyhült A Barry hurrikán ugyan trópusi viharrá enyhült, de egyre nagyobb károkat okoz az Egyesült Államok déli tagállamaiban.
Iráni ellenzéki célpontokat támadott Iraki Kurdisztánban Irán Iráni fegyveres ellenzéki célpontokat támadott drónokkal és rakétákkal Iraki Kurdisztánban az iráni Forradalmi Gárda a Tasnim iráni félhivatalos hírügynökség pénteki jelentése szerint
Kína amerikai fegyvergyárakat szankcionál Kína amerikai fegyvergyártó cégek elleni szankciókat jelentett be pénteken, amiatt, hogy az érintett vállalatoktól Tajvan fegyvereket rendelt. Az Egyesült Államok mintegy 2,2 milliárd dollár értékben....
'Azonosak a céljaink az USA-val'  Azonos értékeket véd a magyar és az amerikai nemzet is, ezért ma kiválóak a két ország közötti kapcsolatok. Erről beszélt Orbán Viktor az Egyesült Államok budapesti nagykövetségének fogadásán te...