A Fortepan megmutatja, Schmidt Mária elrejti

Fillérekből, állami támogatás nélkül született és működik a legnagyobb online fotóarchívum, aminek kincseire most Schmidt Mária rászállt. A Fortepan anyagából nemrég nyílt kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában.

2019. május 30. 14:44

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A nap legfontosabb hírei 2019. június 12. Leszavazta a Fidesz az otthonápolási díjak megemelését, Schmidt Mária szerint lehet, hogy Soros nem zsidó.

Térey János: Átkelés Budapesten Régóta foglalkoztatta ez az őserdővel benőtt földnyelv. Hétfő hajnalban, 48 éves korában meghalt Térey János költő, író. A Fortepan a verseihez készített képválogatással tiszteleg az emléke előtt.
Már nem Schmidt Mária irányítja a Sorsok Háza projektet A holokausztmúzeum kialakítását a jeruzsálemi Jad Vasem volt vezetőjére bízták.

Schmidt Mária elmondta, meddig kell az EU-ban maradnunk A Terror Háza Múzeum főigazgatója szerint ameddig több az előnye, mint a hátránya addig ott a helyünk.
Egy jobb élet reménye a betonsivatagban Pár év alatt nőtt ki a földből az újpalotai lakótelep, több tízezer embernek adva új, akkoriban elképzelhetetlenül modern lakásokat. Nézze meg a Fortepan képein, ahogy a futurisztikus kockaváros megte...
Vannak komoly tüskék a német–magyar viszonyban Angela Merkel egy nagy NDK-t csinált Németországból. Ez azért teljesítmény — mondta Schmidt Mária, a Terror Háza Múzeum főigazgatója egy tegnapi konferencián
Schmidt Mária szerint Merkelnek sikerült egy nagy NDK-t csinálnia Németországból A Terror Háza Múzeum főigazgatója Németország kulturálisan meggyengült, de a politika és a diplomácia is gyenge.