Nógrádi György: Franciaország most veszíti el a korábbi nagyhatalmi helyzetét

Az Európai Unió (EU) aktuális kérdéseiben a francia és a német uniós hatalmi súlypontok megváltozása mellett a Macron- és a Merkel-kormányzatokat sújtó válsághelyzetek miatt nincs jelenleg meg az európai konszenzushoz szükséges közös álláspont mondta el a 888.hu-nak nyilatkozva Nógrádi György. A biztonságpolitikai szakértő szerint Macron nagyívű európai tervei valójában a francia nagyhatalmi státusz elvesztésének a leplezését szolgálják.

2019. június 3. 17:28

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Angela Merkel: meggyőződéses és meggyőző vezetője lesz az Európai Bizottságnak Angela Merkel német kancellár és több német pártvezető is gratulált Ursula von der Leyen német védelmi miniszternek megválasztásához az Európai Bizottság élére.

Merkel és több német pártvezető és politikus is gratulált Ursula von der Leyen megválasztásához Angela Merkel örömét fejezi ki, hogy első alkalommal kerül nő a brüsszeli testület élére.
Iráni atomprogram: Macron szerint elkerülték a legrosszabbat A francia elnök kész tárgyalni az iráni, az orosz és az amerikai elnökkel.
Europa Nostra Díj Pályázatot hirdet az Európai Unió Kulturális Öröksége Díjak / Europa Nostra Díjak odaítélésére az EU és az Europa Nostra.
Csúcson az EU támogatottsága a tagállamokban Továbbra is történelmi csúcson áll az Európai Unió támogatottsága a huszonnyolc tagországban - derült ki a legfrissebb uniós közvélemény-kutatásból (Eurobarometer).
Mindenki a remegő Muttiért aggódik Németországban Angela Merkel német kancellár egy hónapon belül háromszor is egész testében remegett. Kimerült lehet, mégsem hajlandó lassítani. (Külföld)

Frontex: enyhén emelkedett az Európába érkezők száma júniusban Enyhén emelkedett júniusban az illegálisan Európába érkező bevándorlók száma az előző havi adatokhoz képest - írta csütörtökön közzétett jelentésében az Európai Unió part- és határvédelmi ügynöksé...
1,1 millióval nőtt az EU lakossága Egy év alatt több mint 1,1 millióval bővült az Európai Unió lélekszáma, amely 2019. január 1-jén 513 millió 481 ezer volt a becslések szerint. A növekedés a pozitív migrációs egyenlegnek tudható be - ...
Az EU felszólította Iránt Az Európai Unió arra szólítja fel Iránt, hogy ne tegyen olyan lépéseket, amelyek veszélyeztetik a 2015-ben létrejött nemzetközi nukleáris megállapodás jövőjét, és hagyjon fel az egyezmény által engedé...
Federica Mogherini: Aggodalomra adnak okot a Ciprus közelében tervezett török próbafúrások Az Európai Unió ismételten felszólítja a török hatóságokat, hogy tartsák tiszteletben a Ciprusi Köztársaság önállóságát és jogait.
Macron is Kövesit támogatja A majdani Európai Ügyészség vezetőjének személye azért került újra terítékre, mert az Európai Bizottság másik jelöltje, Jean-François Bohnert lett a francia korrupcióellenes szerv, a Nemzeti Pénzügyi ...
Ennyit költünk az egészségünkre Többet költünk alkoholra és dohánytermékekre, mint az egészségünkre - derült ki az Eurostat, az Európai Unió statisztikai hivatala frissen közzétett kimutatásából. ...