Átírja a kormány a Taigetosz-körvényt

Hónapokkal az után, hogy az Alkotmánybíróság jelezte a mulasztásos alkotmánysértést a Taigetosz-törvény kapcsán, a kormány törvénymódosítást kezdeményezett.

2019. június 12. 20:55

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Informatikusok a Taigetoszon Ne essünk abba a hibába, hogy azt hisszük, karrierünk csúcsára értünk, miközben ennek ellenkező jelei mutatkoznak. Önámító informatikusok, avagy Taigetosz, és amivel hitegetjük magunkat.

Polt Péter: fontos az ügyészség és az Ab együttműködése Az ügyészség és az Alkotmánybíróság (Ab) együttműködése az egyik záloga annak, hogy Magyarország jogállamként működhet - mondta a legfőbb ügyész az ügyészek napja alkalmából Budapesten tartott ünn...
Belebukott az alkotmányos válságba a moldovai elnök Az alkotmánybíróság felfüggesztette.
A moldáv alkotmánybíróság szerint mostantól törvénytelen a törvényhozás Aznap határoztak így, amikor új miniszterelnököt és házelnököt választottak. A nagyhatalmak nyugalomra intenek.
Az Alkotmánybíróság szerint a hajléktalanok kriminalizálása és börtönbe zárása nem alkotmányellenes Az Alaptörvény értékrendje szerint a nincstelenségre, a hajléktalanságra senkinek nincs joga, ez az állapot nem az emberi méltósághoz való jog része közölte az AB.
Törvénybe írják: nem veszti el közpénz jellegét a támogatás, amit MNB-alapítvány ad Egy évvel az Alkotmánybíróság döntése után lépett a kormány, és készített egy javaslatot, amely szerint az MNB-alapítványok által adott támogatásokra is vonatkozna a közpénz átláthatóságáról szóló tö...

Harmadszor is a Kúria elé került a fideszes aláírásgyűjtők ügye A Kúria kétszer is azt mondta, jogellenesen jártak el a Fidesz aláírásgyűjtői, az Alkotmánybíróság kétszer is visszadobta nekik, mondván, hogy minden rendben volt. Most harmadszor is a Kúrának kell v...
Az alkotmánybíróság elnöke lesz Ausztria új kancellárja Brigitte Bierlein az első női kancellár lesz az országban.
Szétszívatja egymást a Kúria és az Alkotmánybíróság a fideszes aláírásgyűjtés miatt A Momentum fordult bírósághoz a megtévesztőnek vélt fideszes akció miatt. Nagy a vita az AB és a Kúria között, és még nincs vége.
Lehet-e nemet mondani a cigánybűnözésre? Az RTL visszaküldte a Mi Hazánk Mozgalom kampányfilmjét, mert abban szerepelt a cigánybűnözés szó. Az Alkotmánybíróság fogja kimondani, hogy ezt megtehették-e.
Az Ab szerint a névjegyzék ára nem alkotmányossági kérdés Az Alkotmánybíróság érdemi vizsgálat nélkül visszautasította Tóth Bertalan MSZP-elnök panaszát.
Az Alkotmánybíróság előtt az OBH elnöke és OBT közötti ügy Az Alkotmánybíróság előtt van az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke és az Országos Bírói Tanács (OBT) közötti konfliktus ügye - közölte Trócsányi László igazságügyi miniszter kedd este az MTI-...