A környezetszennyezéstől és a túlnépesedéstől tartanak a magyar városlakók

A magyar városlakók a környezetszennyezést, a túlnépesedést, valamint az élelmiszer-, illetve az energiahiányt tartják a legnagyobb kihívásnak a jövő metropoliszai számára. Budapest pedig 30 éven belül válhat okos várossá derül ki a Futureal-csoport és a TEDxDanubia által közösen szervezett rendezvényen végzett felmérésből.

2017. november 23. 1:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Konténerből kialakított dizájnirodát nyitott a Corvin Sétányon a Futureal-csoport Magyarország első WELL-előminősített irodakomplexumának építésébe nyújt különleges betekintést Budapest legújabb konténerirodája. A 30 négyzetméteres konténerből tárgyalóvá és kilátóvá alakított dizáj...

Friss hírek
Nem közlekedik a budavári Sikló Időszakos karbantartás miatt jövő héten - hétfőtől péntekig - nem közlekedik a budavári Sikló.
Javított eredményén a dán Saxo Bank Csoport Minden tekintetben javított tavaly gazdálkodási eredményein a dán Saxo Bank Csoport - tájékoztatta pénteken a pénzintézet az MTI-t.
Országosan kilenc, Budapesten tizenkét éves rekord dőlt meg tavaly a kiadott lakásépítési engedélyek számában A KSH ma megjelent friss adatai szerint, 2017. IV. negyedévében 9600 lakás építésére adtak ki engedélyt országosan, míg 6400 ingatlan épült meg. Az építési engedélyek volumene a 2008-as szinteket idézi, s az elmúlt kilenc évben csak két negyedévben volt ennél valamivel magasabb. A megépülő lakások száma pedig hét év óta a legnagyobb áll az OTP Ingatlanpont közleményében.
Csehországban tavaly másfél ezer külföldi kért menedéket Csehországban 2017-ben 1450 külföldi állampolgár kért menedéket, 27-tel kevesebb mint 2016-ban - közölte pénteken a cseh belügyminisztérium.
Phjongcshang 2018 - Íme a szombati program A phjongcshangi téli olimpia tizenötödik versenynapján, szombaton nyolc számban avatnak győztest.
Csökkent a függetlenség támogatottsága Katalóniában Katalóniában csökkent azok száma, akik támogatják, hogy az autonóm közösség Spanyolországtól független állammá váljon - derült ki a katalán vélemény-tanulmányi központ (CEO) pénteken közzétett felméréséből.

A Futureal újragondolta az irodaház-fejlesztést Európában elsőként, a Futureal-csoport három nagyszabású magyarországi irodaprojektje egyszerre szerezte meg a nemzetközi WELL Building Platina előminősítését. A WELL-rendszerhez kapcsolódó innovációk...

Top hírek:
A Magyar Telekom irodaháza gyulladhatott ki a Huszti úton A tűz az épület földszintjén keletkezett. Senki sem sérült meg.
Itt az Elios-botrány lehetséges felcsúti szála A Magyar Nemzet szerint ledes lámpák világítják meg a kormányfő esti sétáinak útvonalát Felcsúton.
Tényleg berobbant az építőipar: 44 százalékkal több lakás készült el 2017-ben Vidéken 50-70 százalékkal több lakást vettek használatba, mint egy évvel korábban, a fővárosban a kiadott építési engedélyek száma ugrott meg nagyon.
Zalaegerszeg is autóutat kap Az M76-os út a várostól az M7-ig megy majd és a Modern városok program részeként épül.
Súlyos válságot okozhatnak a túlterheléses kibertámadások Az elosztott szolgáltatásmegtagadással járó támadások (DDoS) negatív pénzügyi hatása egyre növekszik. A kis- és középvállalkozások számára egy ilyen támadás átlagosan 120 000 dollárba kerülhet, míg a...
Külföldi nagybank vetett szemet a Budapest Bankra Határozottan érdekelne minket a Budapest Bank - mondta a KBC vezérigazgatója a társaság tegnapi elemzői konferenciabeszélgetésén. Várhatóan idén, a választások után hirdeti meg az állam a hazai...