Elkerülhetetlennek tűnik az előrehozott választás Szlovákiában

Hosszú kormányválság is megelőzheti, ám elkerülhetetlennek tűnik az előrehozott választás Szlovákiában - mondta az InfoRádiónak Szarka László történész. A februárban történt újságíró-gyilkosság nyomán kialakult belpolitikai válság miatt ugyanis a kormányzó koalíció egyik pártja, a Most-Híd tárgyalást kezdeményezett az előrehozott voksolásról, ha pedig partnerei nem egyeztetnek a szervezettel, kilép a koalícióból.

2018. március 13. 20:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Tehervonat és személyvonat ütközött Szlovákiában Legalább 15-en megsérültek, hárman súlyosan.
Több tízezren tüntettek Szlovákiában A megmozdulásokat több szlovákiai városban hirdették meg Álljunk ki a tisztességes Szlovákiáért!" jelszóval.
A kormánykoalíció támogatná az új miniszterelnököt Szlovákiában Percről percre változnak az események Szlovákiában jelentette ki az M1 helyszíni tudósítója, miután Robert Fico szerda este bejelentette, kész beadni a lemondását, ha ezzel elkerülhető egy előrehozot...
Tóth Norbert: Megbuktatják Robert Ficót El fogják mozdítani hivatalából Robert Ficót és kormányát a jövő hétfői bizalmi szavazáson Szlovákiában erről beszélt az ECHO TV-ben a nemzetközi jogász.
Előrehozott választásokat akar Szlovákiában a MostHíd Bugár Béla szerint csak ez oldhatja meg az újságíró meggyilkolása utáni helyzetet.
A rendszerváltás óta nem voltak ekkora tüntetések Szlovákiában Megteltek délután a szlovákiai városok terei, a tüntetők Ján Kuciak és Martina Kušnírová meggyilkolásának kivizsgálását és egy új kormányt követeltek.

Fico szerint Soros György meg akarja buktatni a szlovák kormányt Tovább tart a belpolitikai válság Szlovákiában.
Küszöbön a kormányváltás Szlovákiában? A szlovák ellenzéki pártok rendkívüli parlamenti ülés összehívását kezdeményezik, amelyen megpróbálják leváltani a kormányt. A bizalmatlansági indítvány indoklásában szerepel, hogy a kormányhivatal mi...
Újságíró-gyilkosság - Újabb tüntetésekre készülnek Szlovákiában Drámaian megrendült a koalíciós kormányba vetett közbizalom.
A szlovák államfő kormányátalakítást akar, Robert Fico ezt elutasítja A szlovák miniszterelnök szerint Andrej Kiska nyilatkozatát nem Szlovákiában írták.
Elengedték a szlovák újságíró-gyilkosság gyanúsítottjait Az újságíró utolsó cikkében említette meg a hét, Szlovákiában élő olaszt.
Tízezrek vonultak utcára Szlovákiában a megölt újságíróért Az ország történetének egyik legnagyobb tüntetése zajlott le, némi kapurázástól eltekintve békésen. Pedig óriási a harag az emberekben.