Open Day - a MÁV Szimfonikusok nyárindító ingyenes programja a belváros 7 kertjében és terén

A MÁV Szimfonikus Zenekar 2018 májusától megújult arculattal jelentkezik.

2018. június 1. 22:35

A cikk folytatása...Friss hírek
800 millióból újult meg a Zeneakadémia orgonája Kilenc éven át dolgoztak rajta, de megérte: az egész világ a csodájára jár majd az ismét megszólaló budapesti Voit-orgonának.
Csökkenteni fogják az e-könyvek áfáját Egy EU-s döntés teszi ezt lehetővé, a kormány már készíti elő a döntést.
A szamurájok számára a hadviselés is rituális cselekedetek sora volt A szamurájok egy harcos kaszt voltak, amely idővel átvette az irányítást Japán felett.  Azt a kérdést, hogy miként készültek fel a harcra, és hogyan vívták azt, már meglepően nehezebb megválaszolni.
Ki lesz az új Morricone? Nemzetközi filmzeneszerző versenyt hirdet a Pannónia Stúdió.
Fejlesztésekkel Európa élvonalába a békásmegyeri kazánházaktól az óbudai kéményig A nemzetközi olajválság késleltetett hatását Budapest távhőellátása is megérezte, azonban az erőművek hulladékhő-kapacitását ekkorra már maximálisan kihasználták, további erőművek építésére pedig nem számíthattak. Ám a lakótelepek növekvő hőigényét ki kellett elégíteni. A Főtáv az 1970-es években komoly kihívás előtt állt.
Hitler és a nők megjelent a Múlt-kor őszi különszáma Miért értek véget legtöbbször tragédiával Hitler szerelmi kalandjai? Vajon ki volt az a nő, aki egyetlen paraszttal sakkban tartotta egész Romániát? Hogyan alakított ki luxust a szocializmusban Kádár János és felesége? Kiderül a Múlt-kor őszi különszámából.

Top hírek:
Meghalt a lettek eurovíziós sztárja Valters Fridenbergs mindössze harmincéves volt, két évvel ezelőtt diagnosztizálták nála a rákot.
Az összes bohóc a mennybe jut majd Adyról, Babitsról és anglisztika szakos hallgatókról is énekel első albumán a Meg Egy Cukorka. Premier.
A Wellhello a tagok távozásáról: A hír igaz, aggódni viszont nem kell Elnöki közleményt írtak Fluor Tomiék.
Albumpremier: Hallgassa meg Odett különleges jubileumi lemezét! 10 éve indult el a hazai könnyűzenei színtéren a dalszerző-énekesnő, Odett. Ismerhetjük a rádiókból, láthattuk fesztiválokon, vagy épp az eurovíziós dalválogató műsorban. Most pályafutása első 10 évének dalait adta ki összegyűjtve, új formában. A különleges válogatáslemez először itt hallható.
Szentivánéji álom Nagyváradon A Szigligeti Színház Tarnóczi Jakab rendezésében és Nádasdy Ádám fordításával mutatja be Shakespeare tündérjátékát.  [...] Bővebben!
Alig szerepelnek nők a hírműsorokban A nyugdíjasok, a gazdasági szereplők és a Katolikus Egyház képviselői viszont bőven kaptak műsoridőt.