Az EU visszaszorítaná a nejlonzacskók használatát

Az Európai Unió (EU) arra törekszik, hogy a tagállamokban eltűnjenek az egyszer használatos nejlonzacskók és helyüket környezetkímélő csomagolási formák vegyék át a vásárláskor, ehhez azonban az üzletláncok mellett a lakosságra is szükség van, hiszen az átállás csak a tudatos vásárlás elterjedésével lehet sikeres - mondta Weingartner Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) fenntarthatóságért felelős államtitkára szerdán az M1 aktuális csatornán.

2018. augusztus 8. 11:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az Európai Unió demokráciája

Háromezer kilométernyi út újult meg Magyarországon Az elmúlt években több mint 3000 kilométernyi alsóbbrendű út újult meg Magyarországon, a következő években pedig a Magyar falu program révén jelentős összegeket fordítanak a vidéki, 4-5 számjegyű utak...
Lengyelország meg fogja vétózni a Magyarország elleni EU-s szankciókat, ha az ügy az Európai Unió Tanácsa elé kerül Jacek Czaputowicz lengyel külügyminiszter azt mondta: az EU igyekszik növelni a nyomást régiónk országain, de mi kötelesek vagyunk szolidaritást mutatni ezzel szemben.
Nigel Farage: Az Európai Unió le akarja rombolni a nemzetállamokat Soros György támogatásával meg akarják változtatni a kontinens etnikai identitását - mondta a brit képviselő.
Kiemelt feladat az innovatív kisvállalkozások támogatása A kormány gazdaságfejlesztési stratégiájában kiemelt feladat az innovatív kis- és közepes vállalkozások támogatása mondta az innovációs és technológiai miniszter kedden Budapesten, a Pitch@Palace Hun...
Ismét ifjú kutatókat keres az Agrárminisztérium és az agrárkutatási központ Ismét ifjú kutatók jelentkezését várja az Agrárminisztérium (AM) és a Nemzeti Agrárkutatási és Innovációs Központ (NAIK) mondta Gyuricza Csaba, a központ főigazgatója az M1 aktuális csatornán hétfőn.

Palkovics: hatékonyabbá kell tenni a kutatási innovációs törekvéseket Magyarországnak olyan struktúrára, szabályozásra és finanszírozási modellre van szüksége, amely minél hatékonyabban támogatja a kutatási és innovációs törekvéseket. Érdemes újragondolni az akadémiai k...
Varga Mihály: a Magyarország számára kedvező változtatásokat lehet támogatni Az Európai Unió versenyképessége, valamint a termékek és szolgáltatások határon átnyúló áramlása szempontjából is fontos az egységes európai megközelítés kialakítása.
Lapértesülés: elkerülhet az Emmi-től a Corvinus A Budapesti Corvinus Egyetem átkerülhet az Emmi fenntartásából az innovációs tárcához - értesült a 168 óra. A lap úgy tudja, a Corvinust egy közalapítvány működtetné a jövőben, amelyhez az állam...
Palkovics László: Hazánk 2020-ra a GDP 1,8 százalékát akarja kutatásfejlesztésre költeni Magyarország a versenyképesség és a gazdasági növekedés szempontjából meghatározó innováció területén az Európai Unió tagországai között.
Magyarország az Európai Unió további bővítését szorgalmazza Takács Szabolcs elmondta, hogy a szerdai tárgyalás központi témája a koszovói és a szerb kormány között felmerült területcsere volt, amely rendkívül érzékeny kérdés. 
A Sargentini-jelentés csak büntetni akarja Magyarországot Pedig a magyar kormány védi az Európai Unió külső határait.