A népművészetünk nemcsak a magyarságunk, hanem az európaiságunk bizonyítéka is

A népművészet propagandaeszközzé vált, kiüresedett, a politika agyonnyomja. Jóvá lehet-e ezt még tenni, lehet-e depolitizálni, kortárs műfajjá előléptetni a népzenét? És mi köze mindehhez a világvégének? A Parasztok Atmoszférában elnevezésű futurista népzenei formáció ötletgazdáját, Trapp Dominikát és nagybőgősét, Éri Katalint kérdeztük.

2018. október 6. 15:00

A cikk folytatása...Friss hírek
Sokszor szó szerint kezet csókolt alkalmazottainak Rotschild Klára 116 éve, 1903. február 22-én született Budapesten Rotschild Klára, a híres-nevezetes budapesti Clara divatszalon vezetője. A szalon modelljei híresek és drágák voltak, vendégköre művészekből, tudósok, politikusok, diplomaták és jómódú orvosok hozzátartozóiból, a világ minden tájáról érkező tehetős hölgyekből állt.
Az indiánok gyermekszülési praktikáiról is kimerítően írt leveleiben Amerigo Vespucci 507 éve, 1512. február 22-én halt meg Amerigo Vespucci olasz navigátor, felfedező, akiről Amerikát elnevezték bár ő nem kereste ezt a dicsőséget, és vélhetőleg nem is tudott róla. Vespucci 1497 és 1504 között saját állítása szerint négy, bizonyíthatóan két utazást tett az Újvilágban.
A gatyája rámehet az HBO-nak a Michael Jackson-dokumentumfilmre Százmillió dollárra perelik őket egy 1992-es szerződés miatt, amelyben azt ígérték, soha nem feketítik be az énekest.
Elhunyt az amerikai Beatles alapítója Peter Tork a Monkees billentyűse, basszusgitárosa volt.
Új állandó tárlattal emlékezik meg Móricz Zsigmondról Leányfalu Kinek a hangja? címmel interaktív állandó kiállítás nyílt Móricz Zsigmondról Leányfalun.
Elton Johnnak meg kellett ölnie azt, akinek született - videó Befutott a Rocketman első teljes előzetese, magyar szinkronnal.

Top hírek:
Oscar-nézéssel egybekötött díjátadót tart a Magyar Hollywood Tanács Az Adolph Zukor-díjakat vasárnap, a 91. Oscar-díj alkalmából rendezendő ünnepségen adják át.
Andy Vajnát nehéz pótolni: úgy tűnik, nincs szükség új filmügyi biztosra A Filmalap döntőbizottsága viszont nagy valószínűséggel átalakul.
Traumák, amerikai kaland, David Bowie itt egy vadonatúj Ivan & The Parazol-klip A világpremierrel egy időben mutatjuk be a hazai rockzenekar Exotic Post Traumatic című új nagylemezét felvezető új dalt. A When I Was 17 az új album többi dalához hasonlóan Los Angelesben készült a hazai közönség első alkalommal itt, a hvg.hu-n hallgathatja és nézheti meg a dalt és annak videóját.
Elhunyt az amerikai Beatles alapítója Peter Tork a Monkees billentyűse, basszusgitárosa volt.
A kormány szorosabbra húzza a kulturális kapcsolatokat Montenegróval Jól jönnek most a magyar filmgyártási tapasztalatok.
Tűzveszélyes luxus: ritkán látható képek a Hindenburg léghajó belsejéről (galéria) 1937-es tragédiájáig a Hindenburg léghajó képviselte a luxusszínvonalú légi utazás jövőjét. Egyúttal a náci propaganda szó szerinti zászlóshajója is volt, amely a nemzetiszocialista rendszer felsőbbrendűségét hirdette világszerte. Milyen lehetett rajta utazni?