Megerősítik a magyar joggyakorlatot az uniós bíróság ítéletei

Nem lép újabbat a Kúria a devizahiteles perek ügyében.

2018. október 11. 16:30

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

A Kúria elé vihetik Vizoviczki ügyét Első fokon még nem mondták ki, hogy a vádlottak többsége a bűnszervezetben működött együtt, ám ezt a táblabíróság tegnap megállapította, és kizárta a kedvezményből az érintetteket.

Hogyan alakult ki a magyar határvédelem joga? A határvédelem intézményének kialakulása hosszú évekre nyúlik vissza, de már akkor is fontos szerepet játszott egy ország határőrizeti joga. Kónya István, a Kúria elnökhelyettese elmondta, a határvéde...
Lehet-e nagyobb a törlesztő a jövedelemnél? Az Igazságügyi Minisztérium és a Kúria is tanulmányozza már azt az ítéletet, amelyet egy devizahiteles perben a múlt héten hozott meg az Európai Bíróság.
Még idén dönthet a Kúria az igazságügyi palota perében Az egyébként szokásos háromtagú tanács helyett öt hivatásos bíróból álló polgári tanács ítélkezik hamarosan a Kúrián a Kossuth téri igazságügyi palota perében.

Devizahitelek: uniós döntést tanulmányoz a Kúria Magyar ügyben hozott a bank számára kedvezőtlen döntést ez EU bírósága.
Jogerős: Szél Bernadett kimondhatta, hogy gázvezetéken át pumpálják a közpénzt offshore cégekbe A Kúria szerint belefér a véleményszabadságba, ha egy politikus arról beszél, offshore cégekbe viszik ki a közpénzt.
A Kúria szerint igenis lehet szavazni a Római-parti gátról A legfőbb bírói testület ugyan egyetértett abban a népszavazás kiírását megtámadókkal, hogy a gát nyomvonalának kijelölése szakkérdés, de szerintük nincs akadálya annak, hogy szakkérdésekben is megkér...
Patyi a Magyar Időkben szólta el magát A Kúria önkormányzati tanácsának elnöke interjút adott a Magyar Időknek.