Szojuz-baleset: összevissza dobálta az űrhajó az utasokat, 7G-s erő hatott rájuk

Egy hete történt baleset a Bajkonurból elstartoló Szojuz űrhajóval, szerencsére mindkét űrhajós túlélte az incidenst. Most az amerikai Nick Hague mesélt arról, milyen volt átélni a baleset pillanatait.

2018. október 18. 15:43

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Blagoveszt-13L Proton rakétával állt pályára a kazahsztáni Bajkonurból a geostacionárius pályára szánt orosz katonai távközlési hold.

Friss hírek
Két betű van rajta, mégis 270 ezer forintba kerül ez a fülhallgató A jó minőségű elektronikai eszközök bizony nem olcsók, de ha a Louis Vuitton új termékét választja valaki, bizony sokkal mélyebbre kell nyúlnia a pénztárcájában.
Háromszor annyi meteorit csapódott be a Földön az elmúlt 290 millió évben, mint korábban A Hold krátereinek vizsgálata alapján jutottak kanadai kutatók arra a megállapításra: ott és a Földön is az elmúlt 290 millió évben lett egyre több meteoritbecsapódás.
Ez de jó: jelezni fog a Google Maps, ha traffipaxot lát Régi adósságát törleszti a Google Maps azzal, hogy a jövőben a sebességmérő berendezéseket is mutatja majd.
Hajlítható kijelzővel hozná vissza a Motorola minden idők egyik legkedveltebb telefonját A Lenovo tulajdonában álló Motorola a jövő hónapban mutathatja be a hajlítható kijelzős mobilját, amiért igen magas árat kérnek majd el a vásárlóktól.
Itt a bizonyíték a tengeri fajvédelem eredményességére Jó hatással volt a tengeri emlősökre és a teknősökre a törvényi védelem.
Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását Megunta a havidíjas szolgáltatások egyéni akcióját a MasterCard, a jövőben mindenkit arra köteleznek majd, hogy tájékoztassák a felhasználókat, mielőtt levonják az előfizetés összegét.

Apró lyuk a kabinon: simán földet ért a Szojuz Már korábban közölték, hogy a Szojuz MSZ-09 orbitális kabinján keletkezett apró lyuk nem jelent veszélyt a legénységre, amikor visszatér a Földre.
A Szojuz űrhajón keletkezett apró lyuk nem fogja veszélyeztetni a legénységet visszatérésekor A Szojuz MSZ-09 űrhajó orbitális kabinján keletkezett apró lyuk nem fog veszélyt jelenteni a legénység biztonságára, amikor december 20-án visszatér a Földre közölte az Energija orosz űrkutatási váll...

Top hírek:
Vigyázzon, adatait ellopó átverés a 99%-os akcióban kínált, olcsó Microsoft Office Ugyan jól hangzik, hogy egy életre szóló előfizetést kaphatunk a Microsoft népszerű irodai programcsomagjához csupán háromszáz forintért, de átverésről van szó, amelynek végén akár személyes adataink is veszélybe kerülhetnek  figyelmeztetnek a német G Data kiberbiztonsági vállalat magyarországi szakemberei.
Az igazi happy end: 10 év után társat talált magának Rómeó, a világ legmagányosabb békája A Sehuencas-vízibékák közé tartozó Rómeóról hosszú évekig azt hitték, fajának utolsó példánya, ám most kiderült, nincs egyedül.
Elpusztult az első holdlakó A napokban kihajtott gyapotmag nem bírta a brutális hőmérsékletváltozást.
Változik a YouTube, máshogy fogják ajánlani a videókat A jövőben a mobilos és asztali felületén is máshogy fogja ajánlani a témába vágó felvételeket a YouTube. Már azt is tudni, hogyan.
Feledékeny? Akkor díjazni fogja a MasterCard újítását Megunta a havidíjas szolgáltatások egyéni akcióját a MasterCard, a jövőben mindenkit arra köteleznek majd, hogy tájékoztassák a felhasználókat, mielőtt levonják az előfizetés összegét.
A legtöbb Facebook-felhasználó nem tudja, miket tud róla a Facebook és ön? A Facebook még tavaly kezdett kampányba, hogy a felhasználók megértsék, miért jelenik meg nekik egy adott hirdetés, és kontrollálni tudják az adatokat, amiket a Facebook tud róluk.