Galambos Erzsi hetven éve a pályán

Pénteken, október 26-án ünnepelte a József Attila Színház társulata Galambos Erzsit, aki épp hetven éve lépett a világot jelentő deszkákra.

2018. október 28. 18:14

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Láng József véletlenül talált rá Roger Moore-ra A József Attila Színház művésze a katonaság elől ment a Színház és Filmművészeti Főiskolára, mivel a kommunista rendszerbe egyéb besorolást kapott családja miatt. Láng Józseffel 85. születésnapján bes...

Láng József 85. születésnapját ünnepelte a József Attila Színház A színház a Feketeszárú cseresznye tegnapi előadásán tisztelgett a teátrum Örökös Tagja előtt. [...] Bővebben!

Friss hírek
Takemitsu - Mendelssohn - Sibelius - Debussy Az Óbudai Danubia Zenekar tavaszi bérletes koncertsorozatának első műsora január 17-én.
A nap fotója Sára asszony a Nemzetiben Vidnyánszky Attila a marosvásárhelyi Spectrum Színházzal közösen állította színpadra Döbrentei Sarolta darabját.   [...] Bővebben!
A vértanúság helyett a bűnbak szerepe jutott Görgei Artúrnak Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.
Nibiru Egy előadás gyerekekkel a Föld jövőjéről Vadas Zsófia Tamara mesélt a többgenerációs alkotói folyamatról és a készülő előadásról. [...] Bővebben!
Éveken át padlásán bújtatta férjét megölő szeretőjét a víg amerikai özvegy Dolly Oesterreich és szeretője, Otto Sanhuber bizarr viszonyt folytattak az 1910-es és 1920-as évek folyamán a férjes asszony titokban beköltöztette magához ifjú szeretőjét, akit szexrabszolgaként tartott. Egy számos csavarral tarkított gyilkosságot is majd egy évtizeden át titokban tartottak.
Napóleon ellen és mellett is harcolt a magyar szabadságharc előtt Dembiński tábornok Henryk Dembiński gróf, avagy ahogy Magyarországon ismerik, Dembinszky Henrik, a lengyel és a magyar szabadságharc tábornoka 228 éve, 1791. január 16-án született a Krakkói vajdaságban lévő Strzalkówban.

Nemcsák Károly templomot építtet szülőfalujában A József Attila Színház igazgatója ezzel szeretne adni a közösségnek, ahol felnőtt. [...] Bővebben!
Templomot építtet szülőfalujába Nemcsák Károly A József Attila Színház igazgatója ezzel szeretne adni annak a közösségnek, ahol felnőtt.

Top hírek:
A királynő is menstruál, még egy filmben is Film készült Stuart Máriáról, amiből nem spórolták ki a véresebb jelenetet sem. Ahogy az természetes.
A kedvenc Oscar-történelmet írhat Három színésznője is Oscar-jelölt lehet.
Fény derült Rembrandt festési technikájának titkára Rembrandt van Rijn a vastagon felvitt festékes technikájával, 3D-s módszerrel forradalmasította a festészetet. Egy nemzetközi kutatócsoport most, három évszázaddal később kiderítette, hogyan is érte el ezt a hatást a mester.
10 tény Henry Fordról
Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről Az Albert fedőnevű ügynök művészettörténészeket, esztétákat, zenei szakembereket megszégyenítő módon magyarázta meg az üvöltő ifjúság zenéjének titkát.
Katona László: A humor mélyebbre tud ásni, mint a dráma Mi lenne, ha eltűnnének a zsidók? Ezt járja körül a Gólem Színház Kiválasztottak című kényes kabaréja. Interjú. [...] Bővebben!