Putyin: Nem veszek részt Porosenko választási kampányában

Ukrajnában a tervek szerint március végén tartanak elnökválasztást.

2018. december 5. 15:05

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Elnök maradhat-e Petro Porosenko? Már kitűzték az elnökválasztás időpontját, de elnézve a hadiállapotot és a belpolitikai felfordulást, nem lehet mérget venni arra, hogy 2019. március 31-én valóban az urnákhoz járulhatnak a szavazók.

Porosenko megszüntetné az ukrán-orosz barátsági szerződést Az elnök kérte, hogy a parlament sürgősséggel tárgyalja az előterjesztést.
Berlin elutasítja Porosenko követelését Berlin nem támogatja az Északi Áramlat 2 földgázvezeték építésének leállítását.
Szabad kezet kapott az ukrán elnök Porosenko harminc napra csökkentette a rendkívüli állapotot, így 2019 márciusára kitűzhető az elnökválasztás.

Porosenko: Oroszország teljeskörű háborúval fenyeget Petro Porosenko ukrán elnök szerint azért kellett bevezetni a hadiállapotot, mert Ukrajnát egy nagyszabású szárazföldi agresszió veszélye fenyegeti Oroszország részéről. Erről az ukrán államfő...
Megszavazták a hadiállapotot Ukrajnában, így korlátozhatják a tüntetéseket és a médiát is Több képviselő is attól tartott a parlamentben, hogy Porosenko elnök el akarja halasztani a jövő márciusra kitűzött elnökválasztást is.
Súlyos orosz-ukrán katonai konfliktus zajlik a Krím-félszigetnél Kijevi tájékoztatás szerint Oroszország tüzet nyitott az ukrán hajókra a Kercsi-szorosnál. Korábban is volt egy incidens, akkor egy orosz határőrhajó ütközött neki egy ukrán hajónak. Porosenko elnök ...
Nem tárgyaltak Porosenkóval az ukrán ortodox egyház Moszkvához hű püspökei Meghiúsult Petro Porosenko ukrán elnök keddre tervezett találkozója a moszkvai patriarchátushoz hű ukrán ortodox egyház püspökeivel
Nem fogadta el az ukrán elnök a főügyész lemondását Nem fogadta el Petro Porosenko ukrán elnök Jurij Lucenko főügyész lemondását - hozta nyilvánosságra pénteken az elnöki hivatal sajtószolgálata.