Kihalás fenyegeti Ausztrália cuki erszényesét: már csak 2 populáció maradt

A fajpusztulásban a mezőgazdasági művelés, a ragadozók jelenléte, a természetes élőhelyük eltűnése és az erdőtüzek gyakorisága is szerepet játszik.

2018. december 6. 19:36

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Koalák végveszélyben Egy koalapopuláció eltűnését okozhatja az erdőtűz Ausztrália keleti részén

Elpusztult Roger, Ausztrália leghíresebb kenguruja Elpusztult Roger, Ausztrália híres boxoló kenguruja: a több mint két méter magas és 90 kilogrammos állat 12 éves volt.
Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét, az északi patkánykengurut Kihalás fenyegeti Ausztrália egyik apró erszényesét, az északi patkánykengurut (Bettongia tropica), amelynek mára mindössze két populációja maradt a vadonban - figyelmeztetnek a Természetvédelmi Világ...
Ausztrália fél év után 80 százalékkal kevesebb műanyag zacskót használ Az ország két legnagyobb élelmiszerlánca is beszüntette a műanyag zacskók használatát.
Hét év alatt mintegy felére csökkent a delfinek száma Ausztrália északi részénél Mintegy felére csökkent a delfinek száma 2011-hez képest az Ausztrália Északi Területén található Darwin térségében egy ausztrál kutató megfigyelései szerint.
Meglepő, hogy melyek Ausztrália leghalálosabb állatai Nem a krokodilok, nem a cápák, sőt nem is valamilyen pók-, skorpió- vagy kígyófaj.

Tovább pusztítanak a bozóttüzek Ausztráliában Több mint 130 helyen lángol a bozót Ausztrália Queensland államában, ezért a hatóságok szerdán több ezer embert szólítottak fel otthonaik elhagyására.
Ifj. Lomnici: Baloldali érdekkör markában az ENSZ Az alkotmányjogász úgy véli, hogy a migrációs csomag súlya az Egyesült Államok és Ausztrália kiválásával az uniós célországokra fog ránehezedni.
Ricciardónak hiányzik a cipőzés A védjegyévé vált módon itta volna a pezsgőt Daniel Ricciardo, ha sikerül dobogóra állnia Abu Dhabiban, de végül nem tudott úgy elbúcsúzni a Red Bulltól, ahogyan szerette volna. Hamarosan irány Ausztr...
Videó: Burkában igen, de sisakban már nem léphetsz be a bankba A teljes testet és arcot elfedő burkában igen, ám bukósisakban már nem látogathatja meg valaki Ausztrália egyik bankhálózatát - erre az ordas nagy kettős mércére hívja fel a figyelmet az a leleplező f...
Narancssárgába borította Sydney-t a homokvihar Ausztrália belsejében nagy a szárazság, így egy nagy szelekkel érkező hidegfront 500 kilométer széles homokvihart zúdított az ausztrál partvidékre.
Ausztrália sem írja alá az ENSZ migrációs csomagját Ezért az augusztusban beiktatott új miniszterelnök, Scott Morrison megerősítette, hogy nem írják alá.