Kihalás fenyegeti Ausztrália cuki erszényesét: már csak 2 populáció maradt

A fajpusztulásban a mezőgazdasági művelés, a ragadozók jelenléte, a természetes élőhelyük eltűnése és az erdőtüzek gyakorisága is szerepet játszik.

2018. december 6. 19:36

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ausztrália menekülttáborba zárta a kurd írót, aki most elnyerte a legnagyobb pénzjutalommal járó állami díjat A díjátadóra viszont nem tudott elmenni, hiszen nem léphet be az országba.

Tűz és víz is pusztít Ausztráliában Tűz pusztít Ausztrália legnagyobb szigetén, Tasmánián, a kontinens méretű ország keleti részében, Queenslandben pedig a heves esőzések keltette árvíz okoz gondot.
Január volt Ausztrália történelmének legmelegebb hónapja Történelmének legmelegebb hónapját élte meg januárban Ausztrália: az átlaghőmérséklet meghaladta a harminc Celsius fokot. Közben az USA-ban rekordhideget mérnek, s már több mint húszan haltak meg a f...
Lolka és Bolka - IV. évad 1. rész Ausztrália sztyeppéi 

Denevérek ezreivel végzett a Dél-Ausztráliát sújtó szélsőséges hőhullám Denevérek ezreivel végzett a napok óta tartó rekordmeleg Dél-Ausztrália állam fővárosában, Adelaide-ben közölte a helyi média.
Megtalálták Ausztrália névadójának földi maradványait Egy londoni építkezésnek köszönhetően kerültek elő Matthew Flinders elveszettnek hitt földi maradványai.
Megtalálták Ausztrália elnevezőjének földi maradványait Londonban Egy építkezésen kerültek elő a maradványok.
Cook kapitány hajójának élethű másával hajózzák körbe Ausztráliát Ausztrália kormánya 1,3 milliárd forintos beruházásból készíttette el Cook kapitány hajójának mását, s szervezte meg a kontinens körbehajózását a kaland 250. évfordulóján. Sokan bírálják az akc...
Két nap alatt kipusztult az egyik denevérfaj harmada Ausztráliában A nagytestű gyümölcsevők tömegesen hullottak az utakra, házakra az Ausztrália északi részén végigsöprő hőhullám idején.