Magyarországon maradnak az Esterházy-kincsek

Ha meg is nyeri az ausztriai Esterházy Magánalapítvány a magyar állam ellen indított pert, nem kívánja külföldre vinni azt.

2019. január 19. 15:15

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Húsvétvasárnapi programok a fertődi Esterházy-kastélyban Gyermekfoglalkozásokkal várja a látogatókat húsvétvasárnap a fertődi Esterházy-kastély - tájékoztatta az Eszterháza Központ az MTI-t

Az Esterházy-kincsekről nyílt kiállítás Fraknó várában A részben Magyarországon és Ausztriában található Esterházy-kincsek összetartozását szemléltető kiállítás nyílt szerdán a burgenlandi tartományban található fraknói várban (Burg Forchtenstein)

Friss hírek
Miért április 23-án ünnepeljük Cervantest és Shakespeare-t is? Mindkettőjüknek meg sikerült élnie műveiből, de az odáig vezető út igen rögös volt. Hagyományosan úgy tartjuk, 1616. április 23-án hunyt el Miguel de Cervantes és William Shakespeare, azonban ez a kijelentés egyikőjük esetében sem teljesen pontos.
Gagarin tiltakozása ellenére feláldozták a Szojuz-1 űrhajósát, Vlagyimir Komarovot Ha nem én szállok fel, akkor a tartalék pilótát küldik helyettem. A vég közeledtét érző, kétségbeesett asztronauta Vladimir Komarov így folytatta Venjamin Ruszajev KGB ügynöknek: () és akkor az az ember helyettem fog meghalni. Komarov sejtelmei beigazolódtak, nem sokkal reményvesztett helyzetjelentése után az űrhajósból nem maradt más, csak egy szénné égett torzó.
Anglia újra feltalált sárkányölő védőszentje, Szent György Szent György Anglia legfőbb szentjeként ismert, a hagyomány szerint I. (Oroszlánszívű) Richárd tette hazájában népszerűvé, és mire III. Eduárd 1348-ban megalapította a híres Térdszalagrendet, a szentet már az angol nép körében is tisztelték. Ezt az elméletet azonban több mint húsz éve megcáfolták.
Gyönyörű dalt énekel a Trónok harcához Florence
Feltárták az egyiptomi Luxor egyik legnagyobb sírhelyét Egy 3500 éves sírt, valamint egy legkevesebb Kr. e. 1069-ből való koporsót és benne egy múmiát tártak fel a régészek a dél-egyiptomi Luxor két helyszínén - írja az Egypttoday.com.
Roman Polanski beperli az Amerikai Filmakadémiát, mert kizárták a nemi erőszak ügye miatt A rendező szerint nem volt fair az eljárás. Az Oscart odaítélő testület szerint viszont igen, és nem fogják megváltoztatni a döntést.

Kiállítással üzen az Esterházy-kincsekért pereskedő alapítvány A kincsek első államosításának századik évfordulójára időzítették a fraknói tárlatot.
Megkezdődött Esterházy János boldoggá avatási pere Krakkóban 2018 novemberében engedélyezték boldoggá avatási eljárásának megindítását.

Top hírek:
15 éves Rómeó és Júlia musical az Arénában! Szereposztás és jegyek itt 2019. szeptember 14-én a Papp László Budapest Sportaréna színpadán lesz látható a Rómeó és Júlia musical. A nagysikerű darabra már árulják a jegyeket. ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS IDE KATTINTVA! Ha nem akarsz lemaradni a musical szereposztásáról, akkor kövess minket a Facebookon, hiszen folyamatosan beszámolunk majd a fejleményekről.
Spiró György: Nevessünk már egy kicsit magunkon A szakértők, a tanácsadók, a politológusok kancsal logikáját próbáltam előcsiholni magamból mondja Egyéni javaslat című, humoreszkeket tartalmazó új kötete születéséről a szerző.
Meghalt Egyed László grafikus, filmrendező Autodidakta képzőművész volt, a hvg.hu-nak is készített videókat.
Életműdíjat kapott Bodrogi Gyula és Venczel Vera Elindult a Magyar Filmhét.
Roman Polanski beperli az Amerikai Filmakadémiát, mert kizárták a nemi erőszak ügye miatt A rendező szerint nem volt fair az eljárás. Az Oscart odaítélő testület szerint viszont igen, és nem fogják megváltoztatni a döntést.
Értékes műtárggyal bővült a diósgyőri vár gyűjteménye Az aranyozott, ezüst gótikus kehely a talpába vésett felirat szerint egykor a diósgyőri eklézsia tulajdona volt.