Leszedik a Macedónia feliratokat Észak-Macedóniában

Már a macedón kormány épületéről is eltűnt.

2019. február 11. 14:49

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Terrortámadást akadályoztak meg a hatóságok Észak-Macedóniában Terrortámadást akadályozták meg a hatóságok Észak-Macedóniában – közölte pénteken a helyi belügyminisztérium

Nemzeti gyászt hirdettek Észak-Macedóniában a buszbaleset miatt Egyelőre nem tudni, hogy pontosan mi okozta a 14 halállal járó buszbalesetet Szkopje közelében.
13-an haltak meg egy buszbalesetben Észak-Macedóniában Legtöbben kórházbaszállítás közben haltak meg, a súlyos sérültek között van egy terhes nő.
Hivatalosan is Észak-Macedóniára változott Macedónia neve Görögországgal megállapodtak, majd módosították az alkotmányt.
Megkezdték a hivatalos épületeken olvasható feliratok cseréjét Macedóniában   A macedón hatóságok megkezdték a hivatalos épületeken olvasható feliratok cseréjét, a Macedónia elnevezést mindenhol Észak-Macedóniára változtatják meg
Görögország elsőként támogatta Észak-Makedónia NATO-csatlakozását Az ellenzéki képviselők tiltakozása ellenére a görög parlament támogatásáról biztosította a szomszédos Észak-Makedónia NATO-tagságát. A döntés megerősíti, hogy a két ország lezárta több mint negyed s...

27 évnyi vita után elsőként a görög parlament ratifikálta Macedónia NATO-csatlakozását Szűk többséggel, de megszavazta a csatlakozási kérelmet az athéni parlament.
Évtizedekig tartott a görög-macedón névvita rendezése A névvita lezárultával Macedónia és az Észak-atlanti Szerződés szervezeteinek tagállamai aláírták a csatlakozási jegyzőkönyvet
A macedón ügyészség továbbra sem tudja, hogy került Gruevszki a börtön helyett Magyarországra Nem találják, hogyan lépte át Macedónia határát az elítélt volt macedón elnök.
Meg is kezdődött Macedónia NATO-csatlakozása Miután a görögök is jóváhagyták az Észak-Macedónia nevet, a nyugati katonai szövetség villámgyorsan igyekszik integrálni a balkáni országot.
Balkáni újrakeresztelők Maratoni vita után igent mondott a görög parlament a hivatalosan eddig Macedónia Volt Jugoszláv Köztársaság nevet viselő északi szomszédjának új elnevezésére: Észak-Macedón Köztársaság.
Athéni igen Macedónia új nevére A törvényhozás csaknem három napon át vitázott a megállapodásról, végül 153:146 arányban szavazták meg a képviselők, a kormánypártoknak sikerült külső támogató voksokat szerezniük.