A venezuelai szocialista diktátor bíróság elé állítaná ellenfelét, Guaidót

Megérkezett hétfőn a venezuelai fővároshoz, Caracashoz közeli Simón Bolívar nemzetközi repülőtérre az önmagát januárban Venezuela ideiglenes elnökévé kikiáltó Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető, akit civilek és a nemzetközi közösség képviselői fogadtak.

2019. március 4. 20:20

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az IMF fontolgatja, hogy az ellenzéki vezetőt ismerje el Venezuela elnökének Ha a tagállamok többsége úgy dönt, hogy Juan Guaidót ismeri el venezuelai elnöknek, akkor az IMF követi ezt a döntést. Ezen is múlik, mikor kaphat az ország pénzt.

Venezuela bosszúból kilép az Amerikai Államok Szervezetéből A szövetség 35 tagállamot számlál, és többségük már korábban a magát ideiglenes államfővé nyilvánító Guaidót ismerte el az ország vezetőjeként.
Megint az utcára vonulnak a világ legcsóróbb országában Juan Guaidó venezuelai ellenzéki vezető országos tömegtüntetéseket jelentett be pénteken a hivatalban lévő Nicolás Maduro elnök lemondásának kikényszerítésére. A magát januárban Venezuela ideiglenes....
USA az IMF-fel tárgyal Venezueláról Az Egyesült Államok újabb segélyeket tervez szállítani Venezuelába, hogy így is támogassa Juan Guaidó ellenzéki vezetőt - jelentette be szerdán az Egyesült Államok Nemzetközi Fejlesztési Hivatala...
15 évre el akarják tiltani a közhivataltól a venezuelai ellenzék vezérét Guaidó bohózatnak nevezte a szerinte illegitim testület által hozott döntést.
Guaidó: Alkotmányba ütközik az orosz katonák jelenléte Venezuelában Mintegy száz orosz katona érkezett szombaton Caracasba.

A caracasi vezetés szerint Guaidó kabinetfőnöke bérgyilkosokat akart felfogadni A miniszter szerint félkatonai szervezetek is beszivárogtak Venezuelába.
A venezuelai titkosszolgálat letartóztatta Guaidó kabinetfőnökét Maduróék azt állítják, merényletekre készült, az ellenzék szerint fegyvereket rejtett el az otthonában a hírszerzés.
Venezuela új kormánya tízmilliárd dolláros támogatást kaphat Így indítanák be a kereskedelmet.
Tíz éve nem látott szériában az olaj 2009 óta a legjobb negyedévét zárhatja az olaj miután az Irán és Venezuela elleni nemzetközi szankciók hatása ellensúlyozza a gazdaság lassulásával kapcsolatos kockázatokat. A Brent árfolyama már...
Ismét elment az áram Venezuela jelentős részén Három héttel azután, hogy leállt minden, ismét megbénult az ország.
Az olajpiac legnagyobb kockázatát Venezuela jelenti Az olajpiac legnagyobb kockázatát a gazdasági és politikai válságba került Venezuela jelenti - mondta Grád Ottó, a Magyar Ásványolaj Szövetség (MÁSZ) főtitkára az M1 aktuális csatornán szerdán