Ismét a Balkán felől jönnek az illegális bevándorlók

A Frontex szerint a Nyugat-Balkánon 40 százalékkal nőtt az illegális határátlépések száma.

2019. március 14. 20:31

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Németország és Franciaország együtt dolgozik a Nyugat-Balkán fejlődéséért Informális megbeszélést tartottak a térség nyolc országának állam-, illetve kormányfői.

Soltész: Össze kell fogni a Balkán-térség nemzeteivel Szerinte az EU-nak teljes jogú tagállamokként kell kezelnie ezeket az országokat.
Benkő : Magyarország számára elsődleges prioritás a Nyugat-Balkán biztonsága Nem csak az Európai Unió, hanem a NATO számára is rendkívül fontos az illegális migráció megállítása tekintetében

Repülőre tették volna az afgánokat, inkább visszamentek Szerbiába Magyarország a Frontex keretében készített elő 17 embert a kabuli járatra.
Keresztezik a Frontex érdekei Salvini terveit? Miután az EU határvédelmi ügynöksége nem képes az illegális bevándorlók Európába történő bejutásával kapcsolatban hatékonyan fellépni, a nemzetállami vezetők feladatává vált annak megfékezése.
Nem avatkozhat be a Frontex egy tagállam hozzájárulása nélkül annak határánál Most pénzt, paripát és fegyvereket kap a szervezet. Párkányi Eszter elemző szerint ezután is kritikusan kell szemlélni a Frontex tevékenységét.