Itt az 5 gazdag család, akiknek köszönhetően újjáépülhet a Notre-Dame

Páratlan nemzetközi összefogás vette kezdetét, miután Párizs és Franciaország egyik legnagyobb jelképe, a Notre-Dame lángra kapott. A szerkezetet sikerült megmenteni, de az újjáépítéshez rengeteg idő...

2019. április 19. 10:40

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ólomszennyezettség miatt marad zárva a Notre-Dame előtti tér A levegőben szálló ólompor miatt továbbra is lezárva tartják a Notre-Dame székesegyház előtti teret a párizsi hatóságok.

Véletlenül előkerült a Notre-Dame összetört órájának másolata Véletlenül megtalálták egy poros templomi raktárban a Notre-Dame tűzvészben összetört kétméteres órájának 19. századi másolatát, melynek alapján restaurálni lehet az értékes darabot.
Nincs bűncselekményre utaló jel a Notre-Dame-i tűzvész kapcsán Rémy Heitz államügyész azt írta, eddig nem sikerült meghatározni a tűz okát.
Veszélyben lehet a francia templomok jelentős része Két hónappal a tűzvész után ismét misét tartottak a Notre-Dame-ban. Párizs érseke szerint ez is azt jelzi, hogy a katedrális „életben van”, nem pusztult el teljesen
A Notre Dame bőkezű adakozói eddig egy fillért sem adtak Százmillió eurókkal dobálóztak, szóban...
Munkavédelmi sisakban miséztek a Notre-Dame-ban videó Először tartottak istentiszteletet a székesegyházban a tűzvész óta.

Látható a Notre-Dame belseje az első miséről készült tévéközvetítésen Védőponyvák, törmelékhalmok, munkagépek. A misén résztvevők fehér munkavédelmi sisakban voltak.
Hazudtak a milliárdosok? - Egy forintot nem küldtek még a Notre-Dame újjáépítésére Egyházi és üzleti hivatalos személyek szerint egy forint nem érkezett még a nagy, milliárdos felajánlóktól a párizsi Notre-Dame újjáépítésére - írja a Bloomberg. Egyelőre úgy tűnik, csak hangzatos...
Elfogadta a francia parlament a Notre-Dame felújításáról szóló törvényt A francia parlament végleges formájában elfogadta kedd este a három hónappal ezelőtti tűzvészben megrongálódott párizsi Notre-Dame felújításáról szóló törvényt, amely Emmanuel Macron államfő elképzelé...
Rohamkatonát repített Párizs fölött a Vissza a jövőbe légdeszkája Egy marseille-i vállalkozó garázsában fejlesztette a turbinás motorral hajtott deszkát.
Párizs kitüntetné egy csempészhajó kapitányát, Rómában háborognak Továbbra is folyamatosan próbálkoznak a tengeri átkeléssel a migránsok és az embercsempész szervezetek.
Űrparancsnokság jön létre a francia légierőn belül Franciaország az űrágazatot stratégiai területnek tekinti.