Dél-Amerikában sajátította el a gerillahadviselést az Olaszországot egyesítő Garibaldi

159 éve, 1860. május 11-én szálltak partra Szicíliában Giuseppe Garibaldi vörös inges önkéntesei, a marsalai ezrek, ezzel megkezdődött az egységes Olaszország megteremtéséhez vezető felkelés.

2019. május 11. 12:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Vették a magyar blue chipeket - Csak a Richter lógott ki a sorból Pénteken folytatódott az esés Amerikában annak hatására, hogy felerősödtek kereskedelmi háborús félelmek a befektetők körében. Ez kedvezőtlenül hatott a nyugat-európai részvényindexek teljesítményére....

Jobb bérekért sztrájkoltak az Uber-sofőrök Amerikában Munkajogokat és magasabb béreket követeltek.
Olaszország teljes orbáni fordulatot vehet Az EU visszadobta a populista koalíció vágyálmokból álló költségvetését. Így végre Olaszországban is teljes gőzzel indulhat majd be az összes problémát Brüsszelre kenő kampány.
Egyetlen ország vállalta, hogy bemutatja Woody Allen új filmjét A forgalmazó Amerikában teljesen eltemette a világsztárokkal forgatott filmet a zaklatási botrányok miatt. Allen 19 milliárd forintos pert indított.
Munkába állnak Olaszország első robotpincérnői Egy neves tengerparti étteremben kezdik a munkát, ahol Hemingway is gyakran megfordult.
A Trump-hatás: egyre kevesebb a munkanélküli Amerikában A vártnál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatottak száma, a munkanélküliségi ráta pedig közel öt évtizedes mélypontra süllyedt áprilisban az Egyesült Államokban.

Magyarország és Olaszország azonos nézeteket vall a határok védelméről Hivatalos megbeszélést folytatott egymással a magyar és az olasz belügyminiszter.
Veszélyes ellenfelet kapott a nehézsúly veretlen királya Joshua először bokszol majd Amerikában, Ruiz Jr pedig élete meccsére készülhet.
Ilyen hónap még nem volt Amerikában 2019 áprilisában az Egyesült Államokban több energiát állíthattak elő megújuló energiaforrásokkal, mint szén segítségével.
25 éves csúcson Amerikában a kanyaró Tudják, az a betegség, ami már rég eltűnt volna, ha nincs az oltásellenesség.
Emlékszel a Vad angyalra? A 41 éves Natalia Oreiro még mindig bombázó Natalia Oreiro még mindig nagy sztár Dél-Amerikában.
Állathangon szólalt meg Pikali Gerda Egy színésznek számtalan kihívással kell szembenéznie a munkája során, így nem könnyű zavarba hozni.  Így járt Pikali Gerda is, aki a 2009-es AVATAR-film főhősnőjének, Neytiri-nek kölcsönözte annak id...