Dél-Amerikában sajátította el a gerillahadviselést az Olaszországot egyesítő Garibaldi

159 éve, 1860. május 11-én szálltak partra Szicíliában Giuseppe Garibaldi vörös inges önkéntesei, a marsalai ezrek, ezzel megkezdődött az egységes Olaszország megteremtéséhez vezető felkelés.

2019. május 11. 12:46

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Olaszország gyöngyszeme: Négy szuper program, ami kihagyhatatlan Lignanóban Ebben a helyben minden megvan, ami egy tökéletes nyaraláshoz kell.

Ritkán látni olyat, ami Amerikában történt A harmadik helyen végző Toprak Razgatlioglu két nyilatkozatot is adott.
Universiade - Aranyérmes a női vízilabda-válogatott A magyar női vízilabda-válogatott 8-7-re legyőzte Olaszország csapatát a felsőoktatásban tanuló sportolók olimpiájának tartott Universiade szombati döntőjében, Nápolyban
Már Amerikában hódít az egyik legmenőbb európai neobank Ameikában iselindult a német N26 nevű neobank, kezdetben a várólistára feliratkozott 100 ezer ügyfélnek esz elérhető a szolgáltatásuk. A neobankokkal és más új bankpiaci szereplőkkel is kiemelten...
Politikai akció zajlik Olaszország ellen Szinte egymás után érkeznek az olasz partok közelébe az elmúlt hetekben a civil szervezetek migránsokkal teli csempészhajói.
Itt a vég? Amerikában már csökken a várható élettartam Három éve csökken a várható élettartam az USA-ban, amire utoljára 1915 és 1918 között, az első világháború és a spanyolnátha idején volt példa, ráadásul Amerika nincs egyedül e téren. Három fő okot...

Bezárták Európa egykor legnagyobb menekülttáborát A Mineo melletti létesítményben egykor 4100 embert tartottak fogva, és Salvini is itt "bizonyosodott meg" arról, hogy a háttérhatalmak Olaszország népességcseréjét szervezik. (Külföld)
Olaszország a haditengerészetet is bevetné az illegális bevándorlók ellen Matteo Salvini belügyminiszter kiemelt prioritással kezeli a kikötők védelmét.
Pókember beelőzte a Toy Storyt a hétvégén A Pókember: Idegenben című szuperhősfilm átvette a kasszasikerlista vezetését a hétvégén Észak-Amerikában.
Velencét nem nyilvánítják veszélyeztetett várossá Az UNESCO Bakuban ülésező világörökségi bizottsága elutasította Olaszország legjelentősebb műemlék- és környezetvédelmi szervezetének, az Italia Nostrának arra irányuló kérését, hogy vegye fel a v...
Újabb menekülthajók tartanak Olaszország felé, Salvini látni sem akarja őket Terhes nők, gyerekek is vannak a Líbiából érkező, vízből mentett menekültek között, az olasz belügyminiszter már most megtiltotta nekik a kikötést. (Külföld)
Minden idők legerősebb keddi bevételét hozta a Pókember 2 Amerikában is bemutatásra került a Pókember: Idegenben.