Az amerikai külpolitika lehetséges fordulatáról I.

Ám minél legbonyolultabb a globális környezetünk, annál inkább van szükség arra, hogy Washington világosan fogalmazza meg elsődleges külpolitikai érdekeit.

2019. május 12. 21:12

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Az Egyesült Államok csecseneket és oroszokat sújtott szankciókkal Washington egy csecsen csoportot és öt személyt, köztük három orosz állampolgárt sújtott szankciókkal.

Az amerikai nagykövet cáfolta, hogy Washington beutazási tilalmat fontolna Mészáros Lőrinc ellen David Cornstein szerint az Amerikai Egyesült Államok nem fenyeget embereket szankciókkal.
Valamit gyorsan tisztázzunk, nehogy összekeveredjen a fejekben, van Washington (ami jó) és New York (ami rossz) A hiperaktív Szijjártó Péter túl gyors tempót diktál a Fidesz-szavazóknak.
Amerikai lap: hatalmas előrelépés Orbán és Trump találkozója Új fejezetként értelmezi az Orbán Viktor és Donald Trump által megszilárdított Budapest-Washington tengelyt April H. Foley, az Egyesült Államok volt budapesti nagykövete.
Trump kufárdiplomáciája aligha vet véget a káosznak a Közel-Keleten Az utóbbi évek legsúlyosabb harcai dúltak a hétvégén a Gázai övezet és Izrael között, miközben az USA Iránnal szemben egyre harciasabb. Washington csábít és fenyeget, célja tárgyalásra bírni a Hamász...
Washington Post: Orbánnak semmi keresnivalója Trumpnál A lap véleménycikke szerint a magyar miniszterelnök kiemelkedik a demokráciaellenes politikusok sorából.

A Washington Post szerint Kim Dzsongun kismiska Orbánhoz képest Kifejezetten szórakoztató látni, hogy a hírhedten bevándorláspárti Washington Post mennyire nem tud mit kezdeni azzal, hogy Orbán Viktor meglátogatja Donald Trump amerikai elnököt.
Atomprogram: Washington és London eltérően látja Teheránt A brit külügyminiszter szerint London és Washington eltérő álláspontokat képvisel az iráni nukleáris programról kötött nemzetközi megállapodásról
Washington aggódik az emberi jogok megsértése miatt Észak-Koreában Sszázezer ember senyved politikai büntetőtáborokban írta az amerikai külügy.
Lavrov: Washington mondjon le Maduro megdöntéséről Az Egyesült Államok és támogatói mondjanak le Nicolás Maduro venezuelai elnök erőszakos megdöntéséről - sürgette Szergej Lavrov orosz külügyminiszter, amikor vasárnap Moszkvában fogadta venezuelai...
Most éppen az USA és Oroszország fenyegeti egymást Venezuela miatt Egyre inkább úgy tűnik, hogy Nicolás Maduro venezuelai államfő sorsa nem a caracasi utcákon, hanem a latin-amerikai országgal kapcsolatos orosz-amerikai vita során dől majd el. Washington és Moszkva ...
Hivatalos: összejön a TrumpOrbán-találkozó Május 13-án, az EP-kampány hajrájában találkozik Trumppal Orbán. A helyszín: Washington.