Megnőtt Romániában a részvételi hajlandóság az EP-választáson

Egy friss felmérés az RMDSZ támogatottságát a bejutási küszöb alatt méri.

2019. május 13. 15:31

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Sikerült megtörni az ellenséges hozzáállást a magyar kisebbségi ügyekhez Jogi harcot vívtak és magyar pálinkát is bevetettek, hogy az Európai Parlament merjen foglalkozni a nemzeti kisebbségek ügyeivel, mondta Sógor Csaba leköszönő RMDSZ-es EP-képviselő az EUrologusnak.

Területi autonómia követelése lett az úzvölgyi konfliktusból A magyar érdekek hatékonyabb védelmét követelték Csíkszeredában a másfél ezres tüntetésen, ahol a román államot és az RMDSZ-t is kritika érte.
Aláírásgyűjtéssel tiltakozik az RMDSZ a marosvásárhelyi orvosi egyetem átnevezése ellen Az egyetem George Emil Palade román származású amerikai Nobel-díjas orvos nevét veszi fel.
Szijjártó tudomásul vette az úzvölgyi temető államosítását Az RMDSZ viszont tiltakozik.
A román belügyminiszter lemondását követeli az RMDSZ A román belügyminiszter és Hargita megye prefektusának lemondását követeli az RMDSZ az úzvölgyi katonatemetőben történt incidensek miatt - mondta a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnö...
RMDSZ: a román hírtelevíziók vessenek véget az uszításnak "A temetőt élőlánccal védő magyarok nem szítanak feszültséget, hanem őseik emlékének meggyalázása ellen tiltakoznak. Felkérjük ugyanakkor a román hírtelevíziókat, hogy vessenek véget a félretájékozt...

Hivatalos: két képviselőt küld Brüsszelbe az RMDSZ Romániának egyelőre 32 képviselője van az EP-ben.
A magyarázat egyesek számára hihetetlen: román emberek is szavaznak a magyar pártra A legjelentősebb kormánypárt, a szociáldemokraták megsegítették az RMDSZ-t az EP-választásokon, de úgy tűnik, a hála elmarad.
EP-választás: Két mandátumot kap az RMDSZ Az eredmények kormányváltó hangulatot tükröznek. 
Magyar politikust javasol ombudsmannak a román jobbközép ellenzék A politikus kinevezését az RMDSZ is támogatja.
Meglepően sok román is szavazott az RMDSZ-re Az erdélyi magyar pártra a magyarlakta területeken kívül többen ikszeltek, mint a legutóbbi választáson, ez is segíthetett abban, hogy 2 mandátumot szerzett az Európai Parlamentben.
Szijjártó Péter: meg kell őriznünk Magyarországot magyar országnak A magyar kormány erős felhatalmazást kapott a választóktól arra, hogy Magyarországra továbbra se engedjen be bevándorlókat, valamint hogy megvédje a keresztény kultúrát mondta el Szijjártó Péter a 88...