Hol állt a Mars születésedkor? Mennyire bírod a strapát?

2019. május 15. 0:18

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Elveszett az újabb arab felderítő műhold A Falcon Eye-1 startja a Vega rakéta hibájából nem sikerült. Közben a világűrbe készül az első emirátusi asztronauta és Mars-orbiter.

Mars-misszió: Kitalálták a tudósok, hogyan lehet az űrben csontot és bőrt nyomtatni Az emberi Mars-misszió kapcsán a legnagyobb kérdés, hogy hogyan lehet majd ellátni egy krízishelyzetben a sérült űrhajósokat az űrben. Most erre találtak egy megoldást az Európai Űrügynökség (ESA) ku...
Tűz ütött ki a SpaceX telepén, ahol a Mars-utazó csillaghajót építik A lángokat hamar megfékezték, sérülés nem történt, de nagyjából harmincmillió forintnyi kár keletkezett a felszerelésben.
Bilincsek kattanhatnak a szegedi városházán A szegedma.hu információi szerint komoly fordulat történt a Mars téri piac ügyében. A SzegedMa magas rangú ügyészségi forrásokból úgy értesült, egy új jogi szakvélemény és állásfoglalás alapján leporo...
Bilincs a fél városházára Szegeden? Akár vezetőszáron, bilincsben vihetik el a fél Városházát Szegeden. A SzegedMa információi szerint leporolják a Mars téri piac aktáit. Akár bűnszervezetben elkövetett költségvetési csalás miatt fenyeg...
Szondát küld a NASA az aszteroidához, ami minden embert milliárdossá tenne a Földön A Jupiter és a Mars pályája között található Psyché 16 nevű aszteroida különlegessége, hogy fémből többek között aranyból és platinából van. Egyelőre sok a kérdőjel körülötte.

Egyszer csak eltűnt a tudósokat izgalomba hozó metán a Marsról A Curiosity néhány napja magas metánszintet mért a Mars légkörében, ám a gáz mostanra eltűnt. A tudósok most azt nem értik, hova lett.
Aszteroida-szőnyegbombázás gyalulta le a Mars felszínét De már 4,48 milliárd éve abbamaradt, így akár a földinél korábban is kialakulhatott a marsi élet.
Trump a Holdra menne, Musk a Marsra, az amerikaiak meg egészen máshova Az amerikaiak inkább az aszteroidakutatást támogatják, mint a Hold- vagy a Mars-utazást állapította meg egy közvélemény-kutatás, amelyről az AP hírügynökség számolt be.
Mars-holdak, jövünk! Saját Mars-projektbe fogtak a japánok, akiknek a németek és a franciák is besegítenek, hogy elérjék az álmukat. A NASA-val ellentétben nekik nem a vörös bolygó tanulmányozása a céljuk, az ő érdekl...
Ez vajon mi lehet? Rejtélyes fehér fényt fotózott a Marson a Curiosity Újabb Mars-fotó tartja lázban a világot, miután a vörös bolygón hosszú ideje állomásozó Curiosity észrevett valamit a távolban.
Porördögök nyoma A Marson sokféle szél formálta alakzat látható, például a Mars Express bemutatott felvételén sötét dűnék és szálszerű sávok.