Ellenforradalom a forradalomban: monitorlázadás a Tanácsköztársaság ellen

Az 1919-es magyarországi Tanácsköztársaság történetében több esetben is találkozhatunk a proletárhatalommal szembeni ellenállás különböző, nem egy esetben akár fegyveres formáival. Ezek közül az egyik legellentmondásosabb hátterű és talán utóéletében is a legtöbb kérdést nyitva hagyó az 1919. június 24-i monitorlázadás.

2019. május 15. 13:31

A cikk folytatása...Friss hírek
Az erős szél is összedöntheti a Notre-Dame-ot Az április 15-én részben leégett székesegyház falai rendkívül labilisak. A Versaille-i Egyetem szakértője szerint akár egy szélvihar is elég lehet ahhoz, hogy engedjenek.
Előkerült a Notre-Dame törmelékéből a zárókő egyik angyalkaszobra A törmelékek között megtalálták az április 15-i tűzben súlyosan megrongálódott párizsi Notre-Dame kereszthajójának zárókövét díszítő négy aranyozott angyalka egyikét - közölte André Finot, a székesegyház kommunikációs vezetője.
Rokonaival is hadakozott és Oroszországon is keresztülgyalogolt Madagaszkár magyar királya Benyovszky Móric, a kalandorokban gazdag 18. század egyik legmerészebb világutazója, a több nemzet hőseként számon tartott madagaszkári király 233 éve, 1786. május 23-án esett el a madagaszkári Angontsy melletti erődnél.
Moby szerint egy ideig randiztak Natalie Portmannel, de a színésznő erről mit sem tud Nagyon másképp emlékszik a zenész és a színésznő erre az időszakra.
Hernádi Judit Alföldinek: Vállalom, de nem vetkőzöm A színésznő azt mondja, van benne félelem, mert mindig félünk valakitől vagy valamitől, de nem engedi, hogy eluralkodjon ez rajta.
A Velencei Biennálén is felbukkant Banksy Egy több kis képből összeálló nagy festmény mellett ült sállal, sapkával eltakarva magát. Alkotásának címe: Velence olajban, amivel a város problémáira utalhat.

Aznap: 1919. április 20. 1919. április 20-án egy hónapja a Tanácsköztársaság volt hatalmon, és ez a sajtón is látszott: a lapok a kommunisták fogalmaival számoltak be a külföldi fejleményekről, a békefolyamatról, de volt szó ...

Top hírek:
Az Örkényhez csatlakozva a Katona József Színház sem ad be pályázatot az NKA-hoz A Facebookon közölték a hírt.
Vadállatok az Indexben Denevérfalka, macskabagoly, tarantula: csak néhány a sok különös állat közül, melyek az elmúlt két évtizedben megfordultak a szerkesztőségben. Bónusz: mi okozta a félelmetes éjszakai nyikorgást?
Nekem, te ne ugass, vau, vau, vau újra összeáll Nagy Feró ős-Bikinije A Beatrice ideiglenes megszűnése után, és a D. Nagy Lajossal felálló Bikini zenekar előtt Nagy Feróék két lemezzel is poptörténelmet írtak. Szeptemberben újra összeáll az ős-Bikini, igaz, csak egy koncert erejéig.
Natalie Portman kifakadt Moby életrajza miatt A zenész azt állította randiztak, a színésznő szerint ez az egész csak reklámfogás.
A toplista elejére röpítette a Vengaboyst a Strache-botrány Ausztriában most nincs nagyobb sláger ennél.
A Velencei Biennálén is felbukkant Banksy Egy több kis képből összeálló nagy festmény mellett ült sállal, sapkával eltakarva magát. Alkotásának címe: Velence olajban, amivel a város problémáira utalhat.