A Kárpát-medencei felsőoktatási tér a magyarság egységesítésének kulcseleme

Az egységes Kárpát-medencei felsőoktatási tér kialakításának egyik kulcseleme a Makovecz-ösztöndíjprogram – mondta Semjén Zsolt, miniszterelnök-helyettes az Óbudai Egyetemen csütörtökön.

2019. május 16. 21:48

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Orbán: védenünk kell a keresztény hitből kinőtt életformát E törekvéseket csak akkor koronázhatja siker, ha egyre több olyan hitvalló közösség lesz a Kárpát-medencében, mint a nagykátaiaké, mondta Nagykátán.

Mégiscsak jó kompországnak lenni Ezerszáz esztendeje élünk a Kárpát-medencében, és már századokkal azelőtt is önálló arcunk, nevünk, akaratunk volt. Mi magunk vagyunk Európa.
2010 óta 2,3 milliárd eurónyi támogatást adott a kormány az egyházaknak 100 millió euró jutott a Magyarország határain kívül élő, Kárpát-medencei katolikus közösségnek.
Kövér: A magyarság számára a kereszténység államalkotó és nemzetmegtartó erő A kereszténység a magyarság számára a Kárpát-medencében államalkotó és nemzetmegtartó erő több mint ezer éve mondta Kövér László, az Országgyűlés elnöke csütörtökön a 2020-as budapesti Nemzetközi Euc...
Grezsa: Kárpátalján felértékelődik a magyar óvodai nevelés Különös fénytörést kap ma Kárpátalján a Kárpát-medencei Óvodafejlesztési Program megvalósítása a jogfosztó ukrán oktatási és nyelvtörvények tükrében, mert felértékelődik a magyar óvodai nevelés és...
Potápi: népszerűek a gyermekvállalást segítő támogatások Egyre népszerűbbé válnak a gyermekvállalást is segítő támogatások a Kárpát-medencében, a kérvények körülbelül egynegyed érkezett a Vajdaságból - emelte ki Potápi Árpád János nemzetpolitikáért fele...

Tizenegy vadkacsa született egy erkélyen Újlipótvárosban Körülbelül egy hónappal ezelőtt Andrea egy tojást talált az egyik virágládájában, Kárpát utcai lakása erkélyén.
Na ki volt a Kárpát-medence leghíresebb szülötte? Ez a halom liba segít
Himnuszunk a szabadságunk Fel kell nyitni a képviselők szemét, tudatosítani kell bennük, hogy a felvidéki magyar nemzeti közösség itthon van több mint ezer éve a Kárpát-medencének ezen a részén.
Rákóczi Szövetség: utazási lehetőség a nemzeti összetartozás napján A június 4-i nemzeti összetartozás napja alkalmából utazási lehetőséget hirdet Kárpát-medencei középiskolásoknak a Rákóczi Szövetség
Állandó téma az orbánizmus a szomszédban Fociakadémia, gyógyszálló, területfejlesztés: Pestről pumpálják a pénzt a legkisebb Kárpát-medencei magyar nemzetiség felé, de a szlovénoknak nem tetszik a nyomulás és a klientúraépítés.
Ötezer pályázat az összmagyarságért A kormány 1,6 milliárd forintot fordít a Kárpát-medencei és a diaszpórában élő honfitársaink identitásának megőrzésére.