Elmondta egy magyar szakértő, szerinte hogyan történt a dunai hajóbaleset

Bencsik Attila szerint nem a Hableány fordult be a Viking elé, utóbbi ment neki a kirándulóhajónak, utána pedig maga alá gyűrte.

2019. május 31. 10:40

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Családokra tett sértő megjegyzést Szabó Tímea Néhány héttel azelőtt, hogy Szabó Tímea parlamenti felszólalásában Orbán Viktor kormányfőt tette felelőssé a Hableány turistahajó tragédiájáért, a Párbeszéd társelnöke családokat, embereket sérteg...

Miről maradtam le, amíg a strandon áztam? Iráni helyzet, török választás, Hableány, Liget-projekt, babahitel, szívágyas szoba: összefoglaltuk a fontosabb híreket.
Ügyvédje szerint nem igaz, hogy szelfizett az ütközéskor a Viking Sigyn kapitánya És szerinte az sem, hogy ne lett volna a kormánynál a tragédia bekövetkeztekor. A különböző teóriák elterjedésének ugyanakkor nem terveznek elébe menni azzal, hogy Jurij C. előáll a saját verziójával...
Elismeréseket adott át a belügyminiszter a Hableány mentésében résztvevőknek Pintér Sándor a Bártorságért érdemrenddel tüntetett ki hat civil búvárt és négy hatósági személyt.
Újraindulnak a BKK hajójáratai, átvizsgálták őket A Hableány elsüllyedése után álltak le.
A rendőrség szerint nem volt részeg a Viking hajó kapitánya a baleset idején Negatív lett az ütközés után vett mintája.

Orbán szerint ízléstelen” a kormány felelősségét keresni a Hableány-tragédiában A miniszterelnököt a parlamentben kérdezték a Viking hajózási cég és a kormány kapcsolatáról, illetve a Hableány-nyomozás részleteiről. Nem válaszolt a kérdésekre.
Koreai segítséggel folytatják a keresést a Hableány áldozatai után A Duna teljes déli szakaszán folyamatos a kutatás.
Százmillió forintos kártérítési perek jöhetnek a Hableány-katasztrófa miatt A mentésben résztvevők kitüntetést kapnak, az áldozatok hozzátartozói és a dél-koreai utazási iroda kártérítési pert indítana.
A Hableány nem száll többet vízre Egyrészt a rossz állapota miatt, másrészt kegyeleti okokból.
Ügyvédje szerint nem fogyasztott alkoholt a Viking Sigyn kapitánya A börtönt csütörtökön elhagyó ukrán férfi ügyvédje nem érti az ügyfele kiengedésén méltatlankodókat sem: a kényszerintézkedés fenntartása állítása szerint csak a szándékos bűncselekmények elkövetőiné...
Több BKV-hajónál is problémákat talált egy új vizsgálat A biztonságtechnikai felülvizsgálatot a Hableány-baleset miatt tartották.