Úgy kilőtt a GDP, hogy szuperoptimista lett a GKI

Több makrogazdasági mutatótól is sokkal többet vár most a gazdaságkutató, mint márciusban.

2019. június 20. 7:27

A cikk folytatása...Friss hírek
Legújabb gyártósorát adta át a HELL ENERGY Újabb gyártósorral bővült a magyar tulajdonú HELL ENERGY szikszói gyára, melynek köszönhetően a komplexum töltőkapacitása napi 4,5 millió dobozról 7 millióra emelkedett. Az állami támogatást is élvező beruházást a vállalat dinamikus fejlődése és az export piacainak folyamatos bővülése indokolta.
Tilalom miatt 6,5 milliárd dollár plusz a Boeing-nál Közel 6,5 milliárd dollár extra kiadást prognosztizál a Boeing.
Gyengülés jött a New York-ban Csökkenéssel zártak a New York-i értéktőzsde irányadó mutatói.
Újraélesztésre szólították fel von der Leyent A transzatlanti kereskedelmi tárgyalások újraélesztésére szólították fel.
Készülődnek nek a Tigáz tulajdonosai Hosszú távú együttműködésre készül a Tigáz Zrt.
Mínuszban zárt Amerika Rosszul teljesítettek az amerikai részvényindexek a mai kereskedésben az Iránnal való feszültségek felhevülése miatt, mindhárom vezető tőzsdeindex mínuszban zárta a napot.Mínuszban zárt Amerika 2019...

Top hírek:
Fájdalmas nyugdíjjavaslat érkezett - Ettől minden magyarnak kinyílik a bicska a zsebében A vállalkozások adminisztrációs terheinek további csökkentésére, az alacsony jövedelműek adóékének csökkentésére lenne szüksége Magyarországnak többek között - állapítja meg a Gazdasági...
A Mészáros-gyerekek fejezik be a Zichy-kastély felújítását Nyílt közbeszerzés nélkül, az előző megbízás folytatásaként szerződött le a Premontrei Apátság Mészáros Lőrinc gyerekeinek cégével a Zichy-kastély felújításának befejezésére.
Állami és uniós támogatásokat nyúlt le egy magyar bűnszervezet A pályázatíró cégeket egy számviteli végzettséggel rendelkező nő irányította. A bűnszervezet 2,1 milliárd forinthoz jutott hozzá jogosulatlanul.
A világ nem a mezőgazdasági és élelmezési fenntarthatósági célok teljesítése felé halad A világ nem a Fenntartható Fejlődési Célok megvalósítása felé halad, melyek garantálnák az élelmezésbiztonságot és a megfelelő táplálkozást mindenki számára olvasható az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Szervezetének (FAO) ma kiadott jelentésében.
Brüsszel 242 millió euróra büntette a Qualcommot a versenyszabályok megsértése miatt Az Európai Bizottság 242 millió eurós bírságot szabott ki a Qualcomm amerikai mobiltelefonchip-gyártóra csütörtökön, amiért értékelése szerint a vállalat visszaélt piaci erőfölényével.
Világkuriózum az egyéves magyar adónem, amelyből egyetlen forint sem folyt be Nem valószínű, hogy létezik a világon még egy olyan adónem, amely közel egy éves fennállása alatt egyetlen peták bevételt sem termelt. Igaz, olyan se sok, amelyet kifejezetten politikai céllal, mondhatni, azért vezettek be, hogy legyen. A kormánypropagandában csak Soros-adóként emlegetett bevándorlási különadónak van nyomtatványa és bevallási határideje, mint egy "rendes" köztehernek, a bevezetése óta csak az nem derült ki még, hogy pontosan kinek, és mi után kell fizetnie.