Az USA jövő év végén kilép az UNESCO-ból

Megfigyelőként továbbra is jelen lesz a szervezet párizsi székhelyén.

2017. október 12. 17:11

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Diszkriminálták a csíksomlyói búcsút Évekbe telhet, míg újra előterjeszthető lesz a csíksomlyói búcsú felvételének ügye az UNESCO szellemi világörökségi listára. A román illetékesek ígérgetése ellenére ugyanis a téma nem szerepelt a vilá...
Végre: alapítványt hoztak létre a szegedi papucs megmentésére Alapítványt hoztak létre a szegedi papucs hagyományainak folytatására, a szervezet kezdeményezte, hogy a páratlan lábbeli felkerüljön az UNESCO Szellemi Kulturális Örökség listára.

Friss hírek
Lemondott, hogy tisztázhassa az ellene felhozott szexuális zaklatás vádját Ideiglenesen távozott hivatalából vasárnap Robert Doyle, Melbourne polgármestere, miután sajtóértesülések szerint egy nő szexuális zaklatással vádolta meg.
Már a harmadik legnagyobb a tomboló kaliforniai erdőtűz Az erős szél miatt tovább pusztító kaliforniai erdőtűz egy nap alatt lett a negyedikből a harmadik legnagyobb a szövetségi államban.
Egyiptom az ENSZ-szel érvényteleníttetné Trump döntését Egyiptom arra készül, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa elé terjeszt egy határozattervezetet, amely semmisnek és bármiféle jogi vonzatot nélkülözőnek nyilvánítaná a Jeruzsálem státuszára vonatkozó egyoldalú döntéseket.
Húszezer afrikai bevándorló tüntetett Rómában Mintegy húszezer nagyrészt afrikai bevándorló vett részt a Róma belvárosában szombaton rendezett tüntetésen, amelyen jogokat, tartózkodási engedélyt és anyagi segítséget követeltek maguknak az olasz államtól.
Kim Dzsongun több tízmillió dollárt vesztett a feketepiacon Rakéta-alkatrészeket és szenet akart egy ügynöke a feketepiacon eladni.
Brexit a britek többsége már maradna az EU-ban A britek immár több mint fele, ötvenegy százaléka ellenzi Nagy-Britannia kilépését az Európai Unióból. A maradni akarók száma most a legmagasabb a Brexit-pártiakhoz képest a tavalyi referendum óta.

Krónika: România a omis, din nou, să nominalizeze în lista UNESCO pelerinajul de rusalii de la Şumuleu Ciuc România a omis, din nou, ca în cadrul Comitetului Interguvernamental UNESCO pentru Salvagardarea Patrimoniului Cultural Imaterial, să treacă în Lista Reprezentativă a Patrimoniului Cultural Intangibil...
Kiemelkedő női vezetők között díjazták Bogyay Katalint Az amerikai-kanadai-bahamai szervezet díját az UNESCO Közgyűlés korábbi elnöke és jelenlegi ENSZ-nagykövet mellett Laura Bush és Nicola Sturgeon is megkapta idén.

Top hírek:
Meghalt Fábián Juli Az énekesnő 37 éves volt.
A szaúdi koalíció három jemeni tartományt támadott meg Legalább hetven ember meghalt a légicsapásokban.
Tanárok, orvosok és diákok menekültek Törökországból Görögországba 32-en érkeztek pénteken Görögországba.
280 ingatlan került víz alá Kárpátalján Áradnak a folyók a napok óta tartó esőzés miatt.
Meghalt Mihály, Románia élni akar Különös szereplője volt keleti szomszédunk történelmének a hétvégén eltemetett uralkodó. A királybúcsúztatás ugyanakkor látni engedi: korántsem egységes ez az erős és egyre erősebbnek mondott nemzetállam.
Tűzoltók mentették ki a széfbe szorult kisfiút Bújócska közben találta meg az ideális rejtekhelyet.