Sötét titkok árnyékolták be az ISIS kivonulását

Több száz dzsihadista fegyveres hagyhatta el családjával együtt az Iszlám Államtól visszafoglalt Rakkát. Az alku már hetekkel ezelőtt ismert volt, az viszont nem, hogy külföldi harcosok is távozhattak, és a győztes szíriai koalíció buszokat bérelt ki elszállításukra.

2017. november 14. 18:38

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek
Irakban már az ISIS utolsó végvárát ostromolják Az észak-iraki Rava és a várost ölelő pár földdarab az utolsó ISIS-kézen lévő terület az országban.
Reggel 7:59 Varga szerint remekel a magyar gazdaság; Az ISIS már készül a párizsi terror évfordulójára; Trump sikeresen tárgyalt a kínai elnökkel. Indítjuk a napot, tartsatok velünk!
Jön a párizsi terrortámadás évfordulója: az ISIS már készül A terrorszervezet európai fiókszervezetei poszterekkel riogatnak, vélhetően emberek tucatjait akarják majd lemészárolni a francia fővárosban, a két évvel ezelőtti terrortámadás évfordulóján.
Ostrom alá vették az ISIS egyik utolsó erősségét A szíriai kormányerők és a velük szövetséges milíciák bekerítették az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik utolsó, kelet-szíriai fellegvárának számító Abu-Kemál városát az iraki határ közelében - ...
Ide menekült az ISIS rettegett vezére Abu Bakr al-Bagdadi a hírek szerint egy sárga színű taxiban lépte át az iraki-szíriai határt, hogy elmeneküljön a terrorállam uralta területekről.
ISIS katona akart lenni a móri férfi Lefogyott a rácsok mögött, nagyon megviseli a börtön - ezt mondta a Tényeknek annak a férfinak az ügyvédje, aki két évvel ezelőtt csatlakozni akart az Iszlám Államhoz. A móri fiatalembert a török titk...

Sikerül kiszűrni az Európába visszatérő ISIS-harcosokat? Az Iszlám Állam iraki és szíriai első vereségei óta megindult a külföldi harcosok visszaáramlása származási országukba, így Európába is. Bürokratikus problémák nehezítik a megállításukat.
Olaszországban lecsaptak az ISIS 50 millió eurós drogszállítmányára A 24 millió darab tramadolt Indiából akarták Líbiába vinni, de az olasz maffiaellenes ügyészség és a DEA közbelépett.
Elesett az Iszlám Állam utolsó nagyvárosa Deir-ez-Zórt egyes jelentések szerint bevették a szír kormányerők, így az ISIS kezén nem maradt több jelentősebb város.
Az ISIS-t is említő cédulát találtak a New York-i merénylő furgonjában New York lakosait nem rémítette meg a terror, megtartották a szokásos halloweeni felvonulást is.
Este 7:59 Orbán: "együtt harcolunk és együtt imádkozunk"; az ISIS megfenyegette a brit királyi családot; a kvóták szerinti befogadás egy nagy pénzkidobás. A nap legfontosabb hírei.
Több mint ötezer embert végzett ki Szíriában az elmúlt három évben az ISIS Az Iszlám Állam dzsihadista szervezet 150 tömeges kivégzés során legalább 5100 ember életét oltotta ki Szíriában azóta, hogy 2014 júniusában kikiáltotta kalifátusát jelentette be az Emberi Jogok Szír...