November 6-án kezdődik a 15. Verzió Filmfesztivál

Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg a 15. Verzió Filmfesztivált este 7-kor a Trafóban.

2018. november 6. 13:09

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ketten egyedül a Proton Színház színpadán Vajdai Vilmos az 1 link című előadásában a budapesti Katonában, Szemenyei János a Winterreise című szólójával Strasbourgban és a Trafóban marad magára.  [...] Bővebben!

Friss hírek
Takemitsu - Mendelssohn - Sibelius - Debussy Az Óbudai Danubia Zenekar tavaszi bérletes koncertsorozatának első műsora január 17-én.
A nap fotója Sára asszony a Nemzetiben Vidnyánszky Attila a marosvásárhelyi Spectrum Színházzal közösen állította színpadra Döbrentei Sarolta darabját.   [...] Bővebben!
A vértanúság helyett a bűnbak szerepe jutott Görgei Artúrnak Görgei Artúr honvéd tábornok valós alakját és megítélésének változásait mutatja be Az ismeretlen Görgei címmel a Magyar Nemzeti Múzeum kedden megnyílt időszaki kiállítása.
Nibiru Egy előadás gyerekekkel a Föld jövőjéről Vadas Zsófia Tamara mesélt a többgenerációs alkotói folyamatról és a készülő előadásról. [...] Bővebben!
Éveken át padlásán bújtatta férjét megölő szeretőjét a víg amerikai özvegy Dolly Oesterreich és szeretője, Otto Sanhuber bizarr viszonyt folytattak az 1910-es és 1920-as évek folyamán a férjes asszony titokban beköltöztette magához ifjú szeretőjét, akit szexrabszolgaként tartott. Egy számos csavarral tarkított gyilkosságot is majd egy évtizeden át titokban tartottak.
Napóleon ellen és mellett is harcolt a magyar szabadságharc előtt Dembiński tábornok Henryk Dembiński gróf, avagy ahogy Magyarországon ismerik, Dembinszky Henrik, a lengyel és a magyar szabadságharc tábornoka 228 éve, 1791. január 16-án született a Krakkói vajdaságban lévő Strzalkówban.

A UNICEF új programja hátrányos helyzetű hazai fiatalokat támogat A fiatalok maguk azonosítanak egy-egy, az életüket megnehezítő társadalmi problémát, majd megoldást találnak rá.
Először szállítottak drónnal vakcinát egy távoli szigetre Vanuatu egy kis szigetén élő kisbaba lett az első ember, aki drónnal szállított vakcinát kapott. A csendes-óceáni sziget nehezen elérhető pontjára az UNICEF küldött oltóanyagot a távirányított eszközz...

Top hírek:
A királynő is menstruál, még egy filmben is Film készült Stuart Máriáról, amiből nem spórolták ki a véresebb jelenetet sem. Ahogy az természetes.
A kedvenc Oscar-történelmet írhat Három színésznője is Oscar-jelölt lehet.
Fény derült Rembrandt festési technikájának titkára Rembrandt van Rijn a vastagon felvitt festékes technikájával, 3D-s módszerrel forradalmasította a festészetet. Egy nemzetközi kutatócsoport most, három évszázaddal később kiderítette, hogyan is érte el ezt a hatást a mester.
10 tény Henry Fordról
Óriási megfejtést adott egy pécsi besúgó a popzene sikeréről Az Albert fedőnevű ügynök művészettörténészeket, esztétákat, zenei szakembereket megszégyenítő módon magyarázta meg az üvöltő ifjúság zenéjének titkát.
Katona László: A humor mélyebbre tud ásni, mint a dráma Mi lenne, ha eltűnnének a zsidók? Ezt járja körül a Gólem Színház Kiválasztottak című kényes kabaréja. Interjú. [...] Bővebben!