Helsinki Bizottság: A hajléktalanok bebörtönzése nem csak embertelen, drága is

Az emberi jogvédő szervezet elmagyarázza: egy hajléktalan börtönbe küldése kétszer annyiba kerül, mint egy garzonlakás bérleti díja.

2018. november 8. 19:45

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Özönlenek a beadványok az AB-hez a hajlkétalanságot kriminalizáló törvény ügyében Az Utcajogász, a TASZ és a Helsinki Bizottság, valamint Leilani Farha, az ENSZ különleges jelentéstevője után Kiss László és Lévay Miklós volt alkotmánybírák is hozzászóltak az Alkotmánybíróság előtt...

Helsinki: A fokozott rendőri ellenőrzés visszaélés a joggal Elfogadhatatlan, hogy 8 megyében fokozott rendőri ellenőrzést rendeltek el elfogadható indok nélkül jelentette ki a Magyar Helsinki Bizottság.

Friss hírek
Deglobalizáció A korforduló, amelyben benne élünk, a liberalizmus kríziséből fakad. Minden, ami ma korszerű, a liberalizmus különböző mértékű és mélységű tagadásán alapul.
Némileg javult az ausztriai hóhelyzet Csökkent valamelyest a lavinaveszély az ausztriai Alpokban, az országban számos, korábban a hó miatt elzárt, illetve lezárt utcában újraindult a forgalom – közölte az osztrák lavinaelőrejelző-központ szerdán
SzanyiBrexit
Kiáll a dolgozói mellett az MTVA Papp Dániel megbízott vezérigazgató az MTVA dolgozóinak eljuttatott körlevélben elnézést kért, amiért „két országgyűlési képviselő sajnálatra méltó módon újabb törvénysértéssel tarkított akcióba kezdett az MTVA épületében”, és közölte, a közmédia kiáll valamennyi dolgozója mellett
Megkezdődött az influenzajárvány Megkezdődött az influenzajárvány az országban, a figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései szerint január 7
A magyarok nagy többsége elutasítja az illegális bevándorlást A magyarok kétharmada (67 százaléka) aggasztónak ítéli a hazánkat célzó illegális bevándorlást, tízből négyen (41 százaléka) pedig kifejezetten súlyos problémának tartják azt.

Az igazoltatások jogi hátteréről tájékoztat a Helsinki Egy képes tájékoztatót tett közzé a Soros György által támogatott Helsinki Bizottság arról, hogy mit kell tenni igazoltatáskor közölte az M1 híradója.
Helsinki: "A jogsértőnek tartott rendőri intézkedésekkel se szegülj szembe" A Helsinki Bizottság szerint ilyen esetben inkább utólag tegyen panaszt a tüntető.
"Azért csináljuk, mert a gyerekünk majd megkérdi, kiálltunk-e magunkért és másokért" Van olyan kormányintézkedés, amit jónak tart, de ettől még a magyar kormány illiberális mintaállam, amelynek egyes döntései ellen már csak azért is ki kell állnunk, hogy tudjunk mit mondani a gyereke...

Top hírek:
Hat autó ütközött az M0-s autóúton A XVI. kerületben volt a tömegkarambol.
Bírósághoz fordult a TASZ a kormánypárti médiabirodalom miatt A TASZ szerint a Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány (KESMA) mögötti fúzió alkotmányellenes.
Válasz helyett kioktatást kapott az MTVA-vezértől Hadházy és Szél A két ellenzéki politikus tizenegy kérdést szegezett neki Papp Dánielnek a meghamisított Cohn-Bendit-riporttól ifj. Lomnici Zoltán instruálásáig sok mindenről. A válaszokból szemezgettünk.
Egy síremlékben találták meg a Portik és Gyárfás beszélgetéseiről készült hangfelvételeket A Magyar Idők szerint a felvételeket 2017-ben válogathatták külön a többitől.
Most Székesfehérváron tüntetnek a túlóratörvény ellen A szombatra országosan meghirdetett tiltakozás mellett szerdán Fehérváron is demonstrálnak.
Amerikában rangos helyről kapott elismerést a CEU, azután, hogy tőlünk elüldözték Az amerikai akkreditációt végző bizottság vezetője dicséretek sorával illette az egyetemet.