Ezrek gyűltek össze Marosvásárhelyen a székely szabadság napja alkalmából

Kék és aranyszínű sávos zászlókkal érkeztek Székelyföldről Marosvásárhelyre, a Székely vértanúk emlékművéhez. A Székely Nemzeti Tanács 2013-ban nyilvánította a Habsburg-ellenes szervezkedésben részt vevő hősök kivégzésének dátumát a székely szabadság napjává.

2019. március 10. 18:00

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Időn túli hetessel iksz az oroszokkal férfi kézi-Eb-selejtezőn Székely az utolsó 12 percben nem kapott gólt, Lékai nem hibázott a döntő pillanatban.

Árulásért száműztük a Habsburgokat Az országgyűlés közfelkiáltással fogadta el Kossuth javaslatát a Habsburg-ház trónfosztásáról 1849. április 14-én.
Jogszabály-módosítással rendeződhet a kórházból önkényesen távozó betegek helyzete A Belügyminisztérium és a rendőrség is egyetért Székely László ombudsman javaslataival.
Izsák Balázs székelyellenes román provokációkat tapasztal Izsák Balázs szerint a román állam egyes intézményei az utóbbi években folyamatosan provokálják a székelységet, és "építgetik az úgynevezett székely terrorizmust"
Figyelmeztető sztrájkot tartanak egy magyarországi multinál Kétórás figyelmeztető sztrájkot tartanak a Chinoin dolgozói kedden 13-15 óra között - tudta meg Székely Tamástól, a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetének (VDSZ) elnökétől a Népszava. Mint mondta:...
Van képviselő, akinek a fizetése havi 6 millió forint Csak részben indokolt a parlamenti képviselők milliós havi fizetése, ugyanakkor az már kevésbé elfogadható, miért nem igyekeznek jobban képviselni ezért a pénzért a választópolgáraikat - többek között...

Ombudsman: Ég és föld a különbség a koraszülött centrumok között Székely László ombudsman megoldást sürget.
Mindszenty-ösztöndíjak a szombathelyi egyházmegyénél A Szombathelyi Egyházmegye létrehozta a Mindszenty József Alapítványt és elindította a főpap nevét viselő ösztöndíjakat - jelentette be pénteki sajtótájékoztatóján Székely János szombathelyi megyé...
Az erős belföldi támogatás ellenére nem tudott visszatérni a magyar trónra IV. Károly Az utolsó magyar király első a korabeli sajtó által Húsvéti királypuccs névre keresztelt visszatérési kísérlete nagy felfordulást okozott Budapesten és a nemzetközi politikában is. A nagyhatalmak a ...
150 milliót ad a kormány, hogy múzeummá alakítsanak egy házat a Balatonon Múzeum lesz a Székely Hadosztály egykori parancsnokának házából.
Csúszott a forgatás, mert balesetet szenvedett A mi kis falunk két szereplője Molnár Áront és Székely B. Miklóst nem a forgatáson érte baleset.
Gyarmati Andrea: Anyám és Széchy Tamás halálos összeveszésének igaz története Olyat mondott az Öreg, hogy Székely Éve megfogadta, akkor sem áll vele szóba, ha a föld az éggel összeér.