Az oroszok érdeke is az ukrán-magyar konfliktus

2014-ben már kitörhetett volna az ukrán-magyar konfliktus, de akkor Ukrajna épp a háborúval volt elfoglalva. A két ország közti rossz viszonyban nem segít az információhiány, mondja egy ukrán elemző a HVG-ben.

2019. március 14. 14:13

A cikk folytatása...


Kapcsolódó hírek

Ukrajna 848 orosz magánszemélyt vont szankció alá És mellette 294 jogi személyre terjesztette ki a büntetőintézkedéseket.

Kijevben nem hiszik el, hogy Orbán mindjárt tankra ül, és elfoglalja a Kárpátalját Magyarország és Ukrajna között akkor lesz újra jó a kapcsolat, ha mindkét fél megszabadul az oroszok által terjesztett mítoszoktól véli Dmitro Tuzsanszkij ukrán elemző. Interjú.
Magyarországnak olcsóbban adta az áramot az ukrán oligarcha, mint otthon Rinat Ahmetov ukrán oligarcha DTEK nevű vállalatának Ukrajna csaknem 50 százalékkal többet fizetett februárban az elektromos energiáért, mint amennyiért a cégtől európai országok, köztük elsősorban...
Az EU-nak hozzá kell járulnia közvetlen szomszédsága stabilizálásához Fontos támogatni Ukrajna szuverenitását és területi integritását, a jogállamiság tiszteletben tartásával.
Lesz-e háború Kasmír felett? 1971 óta nem látott légitámadásokkal eszkalálódott a konfliktus India és Pakisztán között. Ahogy azt Ukrajna és Szíria kapcsán láttuk, a média és a közösségi tér is harcmezővé vált.
Félmilliárd eurós hitelt adott Ukrajnának a Deutsche Bank Ukrajna 529 millió euró, a Világbank által garantált hitelt kapott a Deutsche Banktól - hozta nyilvánosságra pénteken az ukrán pénzügyminisztérium honlapján. A kölcsönt két részletre bontva kapta az.....

Győzött a magyar diplomácia: Hazánk oldalára állt a NATO Ukrajna kapcsán A NATO felszólította Ukrajnát, hogy hajtsa végre a Velencei Bizottság ajánlásait az oktatási törvény kapcsán.
Nem lesz ott Ukrajna az Eurovízión A helyi közmédia szerint annyira átpolitizált lett a selejtező, hogy végül inkább nem küldenek senkit.
Hazaárulás vádjával őrizetbe vették Ukrajna volt vezérkari főnökét Szándékosan legyengítette az ukrán hadsereget, s ezzel hazaárulást követett el indokolták Kijevben, hogy az illetékes bíróság elrendelte az egykori ukrán vezérkari főnök, Viktor Zamana őrizetbe véte...
Tisztességesnek látszó sorozatsztár lehet Ukrajna új elnöke Volodimir Zelenszkij olyan államfőt játszik A nép szolgája című sorozatban, amilyet minden ukrán szeretne. Sokan elhiszik, hogy ez valóra is válhatna.
Ukrajna: Elfogadhatatalan, hogy Gulyás félfasisztának nevezte az oktatási törvényt Kijev elítéli a tiszteletlen hangot, és állítja, folyamatban van a Velencei Bizottság ajánlásainak beépítése a törvénybe.
Aláírták: 2023-ig el kell kezdenie az ukránoknak az EU- és NATO-csatlakozást Aláírta ma Kijevben Petro Porosenko ukrán államfő azt az alkotmánymódosítást, amellyel bekerült az alaptörvénybe Ukrajna törekvése az EU- és a NATO-csatlakozásra és amelyet 2023-ig meg is kell...