Ez még tetézheti a klímaváltozást: kiszámolták a műanyagtermékek szénlábnyomát

Először mérték fel a kutatók a műanyagtermékek életciklusa során közvetlenül vagy közvetett módon a levegőbe kerülő szén-dioxid mennyiségét.

2019. április 18. 14:33

A cikk folytatása...Friss hírek
Elhalasztaná a Facebook a saját pénzneme bevezetését Kedden hallgatja meg az amerikai szenátus David Marcust, aki a Facebookon belül a cég saját kriptopénzéért, a Libráért (is) felelős. Már tudni lehet, hogyan áll a kétségekhez a cég.
Annyi áramot termeltek a szélturbinák, amennyit el sem tudtak volna használni a skótok A skót szélturbinákban mindig is megvolt a potenciál, az elmúlt hat hónapban azonban hihetetlen hatékonysággal dolgoztak.
Lecsapott a GDPR: kitiltották az Office 365-öt több német iskolából A Microsoft 2018 augusztusában bezárta a németországi adatközpontját, a hesseni adatvédelmi biztos szerint így már nincsenek biztonságban a gyerekek személyes adatai.
Megérkezett a Qualcomm eddigi legütősebb processzora Újabb processzorról rántotta le a leplet a Qualcomm, amit ezúttal többek között a gamer telefonokba szán a cég.
Bonthatják a pezsgőt a Huaweinél, két nagyon jó hírt is kaptak egyszerre Bőven lehet most ok az ünneplésre Kínában, a jelek szerint ugyanis nemcsak szárnyal a mobilos üzletáguk, de az amerikai piacra is visszatérhetnek.
Kihalás fenyegeti egy ausztrál sziget pingvinpopulációját az ember miatt A természetvédők azt sürgetik, hogy Granite Island illetékesei zárják le a szigetet éjszakára a látogatók előtt.

Top hírek:
Meghalt az ember, aki sokat tett azért, hogy az ön számítógépe is nagyobb biztonságban legyen Fernando Corbato nevét valószínűleg nem sokan ismerik, a módszert, amelyet feltalált, viszont annál többen: ő volt az, aki felismerte, milyen fontos az adatvédelem. Az óriási tudással bíró szakember 93 éves volt.
Embernagyságú medúzába botlott egy búvár Cornwallnál videó Óriási medúzát filmezett le az angliai Cornwallnál Lizzie Daly tengerbiológus, a videót a Marine Conservation Society Facebook-oldalán tették közzé. A gyökérszájú medúza, amibe belebotlott, elég hétköznapi állat, de nagyon ritka, hogy ekkorára megnő. A csípése egyébként fájdalmas, de nem életveszélyes.
Fontos dologra figyelmezteti az amerikai légierő az ufóhívőket Egy vicceskedő Facebook-esemény résztvevői arra készülnek, hogy erővel hatolnak be az 51-es körzetbe. Az amerikai légierő szerint nem kellene.
A világon elsőként sikerült lefotózni Einstein tévedését A Glasgow-i Egyetem tudósainak sikerült rögzíteni a kvantum-összefonódást, amit Einstein elutasított.
Miért van hamutartó a repülőkön, ha tilos dohányozni? Még a legmodernebb Dreamlinerekben és A380-asokban is ott a hamutartó a mosdóban, pedig elvileg akár börtön is járhat a használatáért.
Új játékokkal villantana a Facebook, két sikercímet is átdolgoznának Bár a Facebooknak vannak játékai, ezek az egyszerűbb kategóriából valók. A cég azonban nem elégszik meg ennyivel, újabbakat készül kiadni és nem is akármiket tenne a felhasználók elé.